Reina har innfunnet seg med benkrollen

Pepe Reina vet at Iker Casillas er førstevalget på det spanske landslaget, og er glad om han i det hele tatt får spilletid i Confederations Cup. Sammenligner sin rolle med Cavalieris i LFC.

Pepe Reina håper på spilletid i Confederations Cup, men innser at Iker Casillas er landslagssjef Vicente del Bosques førstevalg mellom stengene.
- Kanskje hvis vi vinner de to første kampene og allerede har kvalifisert oss for semifinalen, kan jeg få sjansen i den tredje kampen, sier Reina til LFC Magazine.

- Det er viktig å holde konsentrasjonen oppe. Man vet ikke når man kan bli bedt om å spille. Jeg må være klar til enhver tid i tilfelle manageren trenger meg.

Real Madrids Iker Casillas spilte alle kampene unntatt én i EM 2008. Reina fikk sjansen i den siste gruppespillskampen da Spania allerede var klare for 1/8-finalen.
- Selvsagt er jeg stolt av å være spansk, men jeg antar jeg har vært litt uheldig som har kommet frem samtidig med Casillas, som er i samme alder som meg selv.

- Han har akkurat blitt 28, har spilt på toppnivå en stund og har mange gode år foran seg.

- Det er litt uflaks for meg, men det har vært en fornøyelse hver gang jeg har blitt tatt ut på landslaget.

Reina føler at situasjonen på landslaget er noe av den samme for ham som det Diego Cavalieri opplever i Liverpool. Brasilianeren har kun spilt fire kamper etter overgangen fra Palmeiras i fjor sommer.
- Jeg antar det er tilsvarende til hvordan det er i Liverpool, selv om det er mye lettere for meg å reise av gårde med Spania enn det er for Diego i Liverpool.

- Jeg reiser bare bort med landslaget et par ganger hver sesong, mens Diego må håndtere situasjonen gjennom hele året, være på benken hver eneste uke.

- Det er mye vanskeligere enn å reise bort med landslaget for eksempel bare en gang i måneden.

- Jeg føler meg veldig heldig som har en lagkamerat som Diego. Han hjelper meg hele tiden, trener med meg og presser meg hardere. Han har vært en god proff.

Reina avviser at Spania vil ta lett på Confederations Cup. Spania skal gjøre alt for å vinne turneringen.
- En vennskapsturnering? Det er ikke slik vi ser på det i et hele tatt. Vi skal ta hver kamp seriøst.

- Hver gang du spiller for landet ditt, er det alvorlig. Det finnes ingen vennskapskamper for oss, spesielt ikke i en offisiell turnering som dette.