Rivaler ute etter Alonso?

Ifølge den spanske journalisten Guillem Balague har Chelsea og Manchester City meldt seg på i kampen om Xabi Alonso. James McCarthy valgte Wigan.

Chelsea og City ute etter Xabi

Ifølge den Spania-baserte journalisten Guillem Balague, som har egen spalte på Sky Sports, så har både Chelsea og Manchester City meldt seg på i kampen om Liverpools Xabi Alonso. I tillegg har som kjent Real Madrid meldt seg interesserte, men uten å vilje å oppfylle det Liverpool krever for baskeren.

Fotballeksperten mener dog at det fortsatt er Real Madrid som sitter i førersetet når det gjelder å sikre seg midtbaneeleganten. Balague mener å vite at den spanske hovedstadsklubben nå forbereder et forbedret bud på Alonso.

Men Balague mener altså også å vite at Chelsea og Manchester City har tatt kontakt med Xabis agent for å forhøre seg om spillerens situasjon i Liverpool.

Hovedpersonen selv, som nylig endte sin bryllupsreise og knyttet seg til Liverpools tropp i Wien sist lørdag kveld, uttalte seg offentlig for første gang etter at han kom tilbake.

- Det er alltid en stor følelse når Madrid er ute etter du. Spesielt i den fasen av karrieren jeg er nå. Reals prosjekt er imponerende. Men noe mer enn det kan jeg ikke fortelle dere, sa Alonso til den spanske avisen AS.

Til dette har Balague følgende å si;

- Xabis uttalelser har vært tatt godt i mot på Santiago Bernabeu, men de insisterer fortsatt at de ikke er interessert i å gi mer enn 27 millioner euro for midtbanespilleren. Uansett, så vil jeg tro at de vil komme med et høyere bud, dersom de da ikke kjøper en annen sentral midtbanespiller i mellomtiden. Vi vil vite mer etter noen pre season-kamper og det blir klart om trener Pellegrini trenger en spillertype som Alonso som kan kontrollere ballen og bringe mer stabilitet inn i Reals midtbane.

- I mellomtiden virker Liverpool uvillige til å redusere prisen. Der virker Rafael Benitez at han vil stå på sitt. Det som kan forandre dette er dersom spilleren blir stående midt mellom de to klubbene, og bli mer og mer frustrert over tingenes tilstand. Dersom han kommer med stadige uttalelser om at han ønsker å dra, vil Real Madrid og andre klubbers interesse øke. Dette har allerede ført til kontakt fra Chelsea og Manchester Ciyt, men begge virker uvillige til å møte Liverpool-managerens krav på 30 milloner euro for Xabi Alonso, sier Balague.

McCarthy valgte Wigan

James McCarthy, det 18-årige irske midtbanetalentet til Hamilton Academicals, valgte til slutt å signere for Wigan Athletic. McCarthy har vært et transfermål for Liverpool, men offisielt har det ikke vært snakk om noen interesse fra Anfield nå. Hamilton godtok bud fra både Wigan og Wolverhampton, men valgte altså til slutt Wigan. Nå reiser han til Østerrike for pre season-forberedelsene med sin nye klubb. Overgangssummen skal ligge på 1,2 millioner pund men kan ifølge BBC innen en tid havne på tre millioner pund.

McCarthy debuterte i Hamilton som 15-åring og spilte over hundre kamper for klubben. Han sa nei til en overgang til Liverpool i 2007. Både Celtic, Tottenham, Portsmouth og Burnley hadde også følere ute for den irske U21-spilleren.