Rush, Aldridge og Dalglish viste målteft

På scoringslista for Liverpool: Ian Rush, John Aldridge og Kenny Dalglish. Høres ikke det velkjent ut? Liverpool Legends slo All Stars 3-1 i Hillsborough Memorial Game.

Det var nesten som i gode gamle dager. Ian Rush gjorde 1-0 i første omgang, da han satte ballen i tomt bur fra et par meters hold etter at Bobby Mimms ga en retur. John Aldridge headet i nettmaskene foran The Kop etter pause, og ble byttet ut like etterpå. Et reduseringsmål på en flott lobb av Teddy Sheringham klarte ikke å ødelegge stemningen, og da Alan Stubbs med vilje slapp Kenny Dalglish gjennom slik at King Kenny fikk score foran The Kop med tre minutter igjen å spille, var kvelden perfekt. Hillsborough Memorial Game ble en ubetinget suksess, med masse folk på tribunene, oldboys-fotball av prima kvalitet og et unisont krav om "Justice for the 96" fra The Kop i sluttminuttene.

20 332 tilskuere var innom portene for å hylle Hillsborough-familiene, og støtte the Marina Dalglish Appeal. Inntektene fra kveldens kamp går som kjent til en radioterapi-avdeling ved sykehuset i Fazakerley.

Før avspark ble medlemmer av Hillsborough Family Support Group introdusert for de to lagene og æresgjest Steven Gerrard.

Kampen startet litt nervøst. Første sjanse fikk Ian Rush, som skjøt over etter fem minutter. I motsatt ende av banen var Teddy Sheringham farlig frempå og Alan Hansen var nær ved å heade i eget nett.

Etter et kvarters spill fikk publikum servert et mønsterangrep i regi av Aldridge og Dalglish, og Rush var nær ved å score.

For gjestene fikk Alan Shearer igjen en varm velkomst fra The Kop, som unisont stemte i med "You should have stayed on the telly", akkurat som i Newcastle-kampen for et par uker siden.

Kampens første scoring kom etter 28 minutter. Aldridge headet Beardsleys innlegg mot mål. Bobby Mimms måtte gi en retur. Og når Mimms gir retur er selvfølgelig Ian Rush på plass som vanlig. En typisk tap-in av Rushy.

Regnet høljet ned over Anfield da Soccer AM programvert Tim Lovejoy smalt ballen i stolpen for gjestene mot slutten av omgangen. I pausen foretok begge lag en rekke bytter, og etter 53 minutter økte Liverpool Legends til 2-0 da John Aldridge stupheadet et innlegg fra Gary McAllister i mål.

Mike Newell misbrukte deretter en god mulighet for All Stars. Gjestene presset hardt utover i omgangen, og Bob Bolder i Liverpool-målet leverte flere klasseredninger. 20 minutter før slutt måtte imidlertid den gode Bolder kapitulere på en utsøkt lobb fra Teddy Sheringham.

I sluttminuttene ble Dalglish og Rush sendt på banen igjen, og tre minutter før slutt fikk altså Dalglish æren av å sette inn 3-1 foran The Kop, da Alan Stubbs rett og slett stoppet opp og forærte ballen til Dalglish slik at han fikk score alene med Mimms.

Liverpool legends: Paul Harrison, Gary Ablett, Steve Staunton, Gary Gillespie, Ronnie Whelan, Alan Hansen, Kenny Dalglish, John Aldridge, Ian Rush, Ray Houghton, Steve McMahon, Jan Molby, Bob Bolder, Mark Lawrenson, Don Hutchison, Nicky Byrne, Peter Beardsley, Jamie Redknapp, Steve McManaman, Gay McAllister, Gethin Jones, Michael Thomas, Dean Lennox Kelly, John Bishop.

All Stars: Bobby Mimms, Viv Anderson, Steve Hodge, Des Walker, Dave Watson, Paul Bracewell, Trevor Steven, Graham Stuart, Nigel Clough, Teddy Sheringham, Bradley Walsh, Alan Irvine, Mike Newell, Stuart Barlow, Alan Stubbs, Craig David, Tim Lovejoy, Alan Shearer, DJ Spoony, Craig Lennox Kelly, Jonathan Wilkes.