Sami og Yossi blir neppe involvert

Rafael Benitez uttalte i dag at det er tvilsomt om Yossi Beanyoun vil figurere på Craven Cottage, samtidig som han avslørte at Sami Hyypiä nesten helt sikkert ikke vil være involvert i morgen.

- Vi har problemer med Yossi. Jeg må snakke med legen. Sami Hyypiä har også problemer med kneet sitt. Denne kampen kommer for raskt. Kanskje vil han være tilgjengelig i Champions League, uttalte Rafa under dagens pressekonferanse på Melwood.
 
Benitez rapporterer ellers at hans spillere fortsatt er fulle av selvtillit, selv om det nå har vært en pause i ligaspillet grunnet landskamper. Elleve av spillerne spilte landskamper i midtuken, og Albert Riera, Xabi Alonso og Dirk Kuyt benyttet alle anledningen til å komme på scoringslisten.

På pressekonferansen ville mediene vite om landskampavbrekket kom på et ubeleilig tidspunkt for Liverpool.

- Det kan jeg ikke svare på før søndag, svarte en munter Benitez.

- Pausen kom kanskje ikke på det mest gunstige tidspunktet, fordi vi spilte bra og selvtilliten var høy blant spillerne. Vi var i en god posisjon, og laget fungerte veldig bra. Men stemningen på trening i går var fortsatt meget god, utdyper manageren.

Ettersom Manchester United ikke spiller mot Aston Villa før på søndag, har Liverpool muligheten til igjen å klatre til topps på Premier League-tabellen i morgen. Benitez vet at det kan bety ytterligere styrket selvtillit. Men spanjolen holder fast ved at United fortsatt er favoritter til å vinne året serie.

- Klarer vi å innta tabelltoppen igjen, vil det gi et veldig positivt signal til våre spillere. Jeg snakket med dem i går, og de vet hvor viktig dette er. Klarer vi å legge press på United, vil det være perfekt.

- United er nok fortsatt favoritter. De er i en bedre posisjon enn oss på tabellen, har mange gode spillere og rutine. Manageren deres er også rutinert. Det eneste vi kan gjøre er å gjøre vår egen jobb til punkt og prikke.

- Klarer vi å gjøre jobben vår, blir det forhåpentligvis verre for dem. Vi spiller bra, og klarer vi å slå Fulham vil det legge litt press på dem. I så fall kan dere få lov til å fortsette å spørre om tittelkampen på pressekonferanser!

- Mentaliteten blant folk i Liverpool er at man aldri skal gi opp, og at man skal holde det gående til siste slutt. Vi er bare et eksempel på det.

Fulham vant som kjent 2-0 over Manchester United i sin siste kamp, og London-klubben kjemper nå om en plass i den nye Europa League (som erstatter UEFA-cupen neste sesong).

- De gjør en god jobb, og har tro på seg selv. Seieren over United ga dem et løft. Det blir vanskelig for oss, men vi har også selvtillit og gode spillere. Det blir vanskelig, men vi kan klare det.