Samlet gjeld på £245M

Spirit of Shankly hadde et møte med Liverpools administrerende direktør Christian Purslow foran Debrecen-kampen, der Purslow bekreftet at klubbens samlede gjeld nå er på £245M.

Purslow har lovet SOS å opprettholde dialogen med supporterunionen, og møte dem en gang for kvartalet. Under møtet spurte SOS hvor mye LFC og tilhørende selskaper har i samlet gjeld, og Purslow bekreftet at gjelden totalt er på £245M for alle selskaper samlet. Han ønsket ikke å svare på hvor mye det koster i året å betjene denne gjelden, men hevdet at klubben er i en god finansiell situasjon og var i stand til å betjene sin gjeld. Etter reduksjonen av gjelden med £60M nylig og økningen i kommersielle inntekter kan klubben nå komfortabelt betjene gjelden gjennom egne inntekter, hevdet Purslow.

Purslow bekreftet at finanskrisen hadde hatt innvirkning på planene om bygging av ny stadion, og han var glad for at prosjektet ikke kom i gang før finanskrisen, da man kunne ha blitt sittende i saksa med et halvferdig stadion.

Purslow spår at verdensøkonomien vil skyte fart igjen i 2010, og at det da kan bli lettere å få finansiert prosjektet. Han påpeker også at protestaksjoner mot klubbens eiere kan bidra til at det blir vanskeligere å få finansiell og kommersiell støtte til å utvikle LFC som klubb, da det kan få potensielle sponsorer og forretningspartnere til å tenke seg om to ganger før de går inn med midler i klubben.