Sårbare City

Manchester City spilte 2-2 i København, etter å ha sluppet inn to mål på headinger fra danskene. UEFA vil ikke garantere at kamp ikke blir satt opp på Anfield 15.april.

Resultat bedre enn spill
Søndagens motstander Manchester City har fått et fint utgangspunkt i UEFA-Cupen etter 2-2 borte mot Ståle Solbakkens FC København. Resultatet var imidlertid bedre enn spillet, da svakt keeperspill hos vertene ikke kunne glatte over at de lyseblå igjen virket sårbare på fremmed gress.

Manager Mark Hughes hadde satt opp et toppet lag: Given; Richards, Onuoha, Dunne, Bridge; Zabaleta, Kompany, Ireland; Wright-Phillips, Bellamy, Robinho (Caicedo 88).

Til kampen på Anfield vil en tro at bare Nigel De Jong er særlig aktuell til å komme inn, for å styrke midtbanen defensivt. Hughes gjorde også kun et sent bytte i snøværet.

City spilte 4-3-3, hvor Kompany hele tiden la lengst bak på midtbanen og Ireland hele tiden var den som var lengst fremme og skulle skape muligheter for de tre lengst fremme. Wright-Phillips spesielt, og delvis Robinho, var også med en del bakover slik at en fort kunne stille om til både 4-2-3-1 og 4-5-1.

Noe som kjennetegner dette laget er at alle de offensive spillerne er hurtige, tekniske, men også korte av vekst. De skapte en del gjennom fikse kombinasjoner rundt straffefeltet, men var først og fremst farlige på kontringer hvor de kom hurtig og ofte med mange spillere. Målene i Parken var imidlertid vært billige. Det første kom etter at Stephen Ireland ble forært ballen dypt inne på halvdelen til FCK, spilte igjennom midtstopperen Onuoha som var rask og sterk nok til å komme til et skudd. Skuddet var imidlertid løst og svakt, men det hjalp lite for danskene da keeper lot ballen gå under seg og trille inn i nettet. 2-1 kom etter at Wright-Phillips fikk lov til å legge inn fra nesten cornerflagget, og Ireland umarkert skjøt i det kortet hjørnet fra om lag straffemerket forbi en keeper som igjen var passiv.

Rafa Benitez vil imidlertid ha merket seg baklengsmålene med enda større interesse. Det første på en corner hvor mannsmarkeringen til City sviktet totalt og Ailton uhindret kunne heade forbi Given. Utligningen på overtid kom etter et overlegg fra høyre, og igjen ble det headet umarkert midt inne i feltet foran Shay Given.

Stephen Ireland og Shaun Wright-Phillips var det mest kreative og beste spillerne for Manchester City, mens Robinho nok ikke greide å stagge kritikerne som hevder at han bidrar med for lite når man spiller utenfor Manchester.

UEFA avventer
Liverpool har kommet med en henvendelse om at dersom man kommer til kvartfinalen i Champions League og får bortekamp i returen, så må den spilles 14.april og ikke 15.april som sammenfaller med 20.års dagen for tragedien på Hillsborough.

UEFA vil imidlertid ikke garantere at man kan imøtekomme et slikt ønske: "Vi har mottatt en forespørsel og vi vil prøve å etterkomme den, men på dette tidspunktet kan vi ikke garantere at vi er i stand til gjøre det."