Sen avgjørelse om Torres og Gerrard

Rafael Benitez vil vente så lenge som mulig før han tar en avgjørelse om Torres og Gerrard spiller mot Birmingham på mandag. Det fortalte manageren på en pressekonferanse på Melwood i formiddag.

Manageren har slitt med en utrolig lang skadeliste de siste ukene, men håper nå at noen av de skadede spillerne skal bli klare til mandagens kamp.

- Situasjonen ser ut til å lysne litt. Vi har noen spillere tilbake i lett trening igjen. Det er da i det minste noe. Forhåpentligvis vil vi få se ytterligere fremskritt på dagens trening, sa Benitez til presskorpset i formiddag.

- Vi får se hvem som blir tilgjengelige. Det er forskjell på om en spiller har blitt kvitt skaden, og om han er spilleklar. Han må være tilbake i form også. Dette må vi analysere.

- I går trente Gerrard sammen med fysioterapeutene, selv om han egentlig hadde fått fri. Han blir bedre, men vi vet ikke om han vil være i stand til å spille ennå. Vi må analysere situasjonen. Han har vært skadet og har ikke trent med laget de siste 15 dagene. For øyeblikket vet vi ikke om han er i stand til å spille på mandag, ei heller om han er i stand til å begynne på innbytterbenken.

- Torres reiste til Spania for å oppsøke en spesialist. Vi har også hatt samtaler med vår egen medisinske stab. Vi vet at skaden har blitt litt bedre enn den var, men han har fortsatt litt problemer og vil jobbe med fysioterapeutene. Vi vet ikke om han vil spille mot Birmingham eller ei. Han kan trene, men vil må håndtere situasjonen riktig. Vi får se det hele an før vi tar en endelig avgjørelse.

- Gerrard og Torres har hatt problemer med lignende skader i flere år, så vi får bare følge med på hvordan de reagerer på behandlingen. Hver enkelt spiller reagerer forskjellig. Noen spillere vil jobbe med fysioterapeutene, og deretter slippe skadeplager resten av sesongen. Andre må ha en pause før de kan fortsette.

- Torres spiller med smerter, men han er positiv og har gode holdninger. Han ønsker å spille for laget, og jeg tror han kan fortsette å spille.

- Jeg er virkelig overrasket over kritikken vi har blitt til del etter enkelte kamper. Alle kan se at han ikke er 100%, så vi må av og til ta ham av banen tidlig. Det avhenger av hvordan han selv kjenner skaden.

- Så langt har han selv valgt å spille videre, og han prøver å gjøre sitt beste. Noen ganger kan du se han ikke klarer å spille for fullt, men du ser han blir bedre. Han følte seg mye bedre etter Fulham-kampen enn han gjorde etter Manchester United-kampen. Det var tilsvarende fremgang etter Lyon, så han blir bedre.

- Stevie er det helt annerledes med. Han plages helt åpenbart av skaden, og vil trenge tid. I motsetning til Fernando, som kan spille med smerter. Det er en stor forskjell på dette.