Setanta mister PL-rettighetene

BBC melder at Setanta nå mister rettighetene til å sende Premier League neste sesong. Talentutvikler Malcolm Elias forlater Liverpool FC.

Setanta klarte altså ikke å betale de £30 millionene de skyldte Premier League, og mister dermed rettighetene på de 46 kampene de hadde planlagt å sende for neste sesong. Nå blir rettighetene lagt ut for auksjon, hvor det må ligge inne bud til mandag.

Premier League sier de har forsøkt å hjelpe Setanta den siste tiden for å få dem til å sende disse 46 kampene, men Setanta klarte ikke å komme til enighet om saken innen fristen 19. juni - som var fristen, for at planleggingen av sesongen kunne fortsatt som normalt.

- Det er leit at vi må meddele at Setanta ikke har klart å oppfylle kravene, og avtalen må brytes med umiddelbar effekt, sier en talsmann for Premier League til BBC.

ESPN skal være svært interessert i å sikre seg rettighetene, men ville ikke kommentere saken i dag.


Malcolm Elias forlater LFC
For en stund tilbake ble det klart at Piet Hamberg forlot sin rolle på akademiet, og nå følger også Malcolm Elias ut porten. Elias jobbet med talentutvikling, og kom fra Southampton i 2007.

Han skal ha mye av æren for signeringen av Lauri Dalla Valle, Chris Buchtmann og Andre Wisdom, skriver Liverpoolfc.tv.

- Alle i Liverpool FC takker Malcolm for arbeidet han gjorde i klubben, og ønsker han alt det beste i fremtiden, skriver hjemmesiden videre.