Sjeiken prøver på nytt til sommeren?

The Guardian har kilder i Midt-Østen som hevder at Sheikh Mohammed vil prøve seg med et nytt bud på Liverpool FC til sommeren. Men dette vil være langt lavere enn tidligere bud.

Skal man tro The Guardian lurer Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum i kulissene igjen, når det gjelder et oppkjøp av Liverpool FC. Avisen påstår at sjeiken vurderer et nytt bud på klubben, men ikke før til sommeren.

Kilder som står herserken av Dubai nær hevder at prislappen på klubben vil synke kraftig når lånet til Tom Hicks og George Gillett jr hos Royal Bank of Scotland forfaller til sommeren.

Sjeiken trakk seg som kjent fra forhandlingene om å overta Liverpool FC for flere måneder siden, og de siste dagene har det i stedet vært den styrtrike Al Kharafi-familien i Kuwait som har vært linket til en handel med Hicks og Gillett.

- Prisen var for høy for Al Kharafi-familien, og de ble også forbannet over at deres interesse ble lekket til pressen, sier The Guardians kilde i Midt-Østen.

- I det nåværende klimaet, mens tiden renner ut for amerikanerne med tanke på å tilbakebetale eller refinansiere lånet som forfaller i juli, er det ingen som kommer til å kjøpe Liverpool på det nåværende tidspunkt. Prisen vil falle for hver dag som går, og potensielle kjøpere vil nå vente til sommeren før de gjør sine fremstøt. Da må amerikanerne akseptere en langt lavere pris. Rundt £400M eller lavere, sier kilden videre.

- Ettersom den britiske regjeringen nå har kontrollen med RBS er det usannsylig at Liverpool vil få innvilget et nytt stort lån samtidig som andre foretak rundt om i landet ikke får det, mener kilden.