Skal få frem en keeper til førstelaget

John Achterberg tror Liverpool vil lykkes med å få frem en keeper fra ungdomssystemet og opp på førstelaget i løpet av et par år. Branns Erik Huseklepp tror ikke på Liverpool-rykter.

Reservelagets keepertrener John Achterberg har tro på at Liverpool kan få en keeper fra ungdomssystemet og opp på førstelaget i løpet av de neste årene. Den tidligere Tranmere-keeperen ble ansatt i juni, og forteller om sine intensjoner.
 - Alle trenerne på The Academy og Melwood tror at vi vil lykkes med å få en keeper fra ungdomssystemet og inn på førstelaget, uttaler John Achterberg til LFC Weekly.

- Vi har stor tro på at vi kan hente inn de riktige keepere og lære dem det taktiske, tekniske, fysiske og mentale holdningene for å gå hele veien.

- Vårt minimumsmål er i det minste å forme keepere som er gode nok for en karriere i ligafotballen. Bare et lite utvalg kan bli av Liverpools standard.

Det er en stor fordel for ungguttene å ha en førstelagskeeper som Pepe Reina å se opp til.
- Det er uunngåelig at en keeper gjør en tabbe på et tidspunkt i karrieren. Forskjellen mellom de som lykkes og de som ikke klarer det er hvordan de skal komme seg over det.

- Pepe Reina, for eksempel, er så stabil fordi han aldri dveler over feil. Hver keeper i Liverpool har behov for å forstå at de alltid vil ha tid til å komme over det, dersom de begår en feil, fordi de kanskje kommer til å foreta en redning senere i kampen som vil være kampvinnende.

Huseklepp tror ikke på Liverpool-rykter
The Guardian har på sin ryktebørs en liten notis om at Rafael Benítez skal være interessert i å betale £2M for Branns Erik Huseklepp. Dette er antagelig fra den mer useriøse delen av avisen, der det til slutt står å lese: "Heard a rumour? No? Then make one up below the line". Spilleren selv tror ikke på disse ryktene.

- Dette vet jeg ikke helt om jeg tror på, sier Huseklepp til nrk.no, og legger til at han foreløpig ikke har hørt noe om interessen fra Merseyside-klubben.

- Jeg vet at engelske klubber har sett på meg, og at Wigan var inne i bildet i sommer. Men Liverpool-greiene må du nesten ta med Stig Lillejord, agenten min, fortsetter Huseklepp.

- Det er hyggelig om Liverpool har lagt merke til Eriks gode spill for Brann. For øvrig har jeg ingen kommentar til dette, uttaler Lillejord.

Ifølge nrk.no bidro Stig Lillejord for kort tid siden til at en 17 år gammel islending havnet i Liverpool. Sannsynligvis er det snakk om Kristján Gauti Emilsson fra FH.