Skjebnekamp for Silva

Guillem Balague tror fortsatt at David Silva kan komme til LFC, men et Valenica i pengenød vil ikke vente på kjøpere. Danijel Pranjic tror det er 90 prosent sikkert at han bytter klubb.

Valencia spiller førstkommende søndag borte mot Villarreal. Det er lag nr.5 og 6 på tabellen i La Liga, to poeng etter Atletico og fem poeng etter Sevilla da to runder gjenstår. Trolig er bare seier godt nok for begge de to førstnevnte lagene dersom håpet om spill i neste års Champions League skal bli en realitet.

For Valencia er dette spesielt viktig, og det kan også være det for Liverpool. Klubben på Mestalla sliter med store pengeproblemer og er ventet å måtte selge flere av sine beste spillere, og det vil i enda større grad være tilfellet dersom man ikke kvalifiserer seg til spill i Champions League.

Rafael Benitez har tidligere innrømmet at man har hatt David Silva i kikkerten. Den venstrebeinte flankespilleren, som kan spille på begge sidene og også bak en spiss, står trolig øverst på managerens ønskeliste over kantspillere. Rafa har imidlertid hevdet at prisforlangende fra Valencia så langt er for høyt.

På sin hjemmeside tror journalisten Guillem Balague at de røde fortsatt er favoritter til å sikre seg Silva, men at man nok ikke kan tillate seg å la det dra ut med en klubb i desperat jakt på penger.

"Når det gjelder Silva, har jeg fortsatt store forhåpninger om at han vil gå til Liverpool", skriver Balague. "Sannheten vil imidlertid være at han kommer til å gå til den klubben som først legger det rette beløpet på bordet."

Den spanske ligaen avsluttes forøvrig søndag 31.mai.

Skulle et kjøp av Silva gå i vasken, og Liverpool er interessert i et billigere alternativ, er Danijel Pranjic klar til å reise til Anfield. Pranjic er til daglig lagkamerat med Christian Grindheim i Herenveen.

- Jeg er 90% sikker på at jeg vil reise. Liverpool er en av klubbene som er interessert i meg, og alle vet at jeg er klar for å spille i en annen liga. Jeg tror jeg vil gå for sju eller åtte millioner euro.