Skrtel vil ta opp arven etter Hyypiä

Martin Skrtel håper å tegne seg på scoringslista i Liverpool like ofte som Sami Hyypiä. Downing får forlate Boro. Kelly i aksjon for England i kveld. 28 år siden Paris.

Martin Skrtel håper at han kan ta opp arven etter Sami Hyypiä ved å tegne seg på scoringslistene neste sesong. Slovaken har ennå til gode å score mål for Liverpool, og er fullstendig klar over at det er store sko han skal fylle. Hyypiä gjorde nemlig 35 mål fra sin midtstopperposisjon i løpet av sine ti år på Anfield.

Skrtel har imidlertid vist at han er i stand til å finne nettmaskene på det slovakiske landslaget. Fem mål har han notert seg for i kamper for sitt fedreland. Etter 50 kamper for Liverpool står han imidlertid fortsatt med en smultring i målprotokollen for klubblaget.

- Jeg har ikke scoret for Liverpool ennå, men håper det endrer seg i løpet av neste sesong. Jobben min er først og fremst å beskytte eget mål. Scorer jeg selv mål, er det en bonus. Jeg håper å komme på scoringslista noen ganger neste sesong, uttaler midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg kommer til å savne Sami. Han var en stor person og en stor spiller. Han hjalp meg mye. Trengte jeg noe, var det bare å spørre Sami. Han hjalp meg alltid. Nå forlater han klubben etter 10 år her. Han vil bli sårt savnet.

- Sami er en veldig god spiller. Det er utrolig å spille i denne klubben i 10 år. Før jeg kom hit selv, så jeg på TV hvor god han var. Jeg visste således at han var en veldig god spiller da jeg kom hit. Det er han fortsatt. Jeg ønsker ham lykke til i hans nye klubb, avslutter Skrtel.

Downing får forlate Middlesbrough
Liverpool-linkede Stewart Downing får lov til å forlate Middlesbrough i sommer. Venstrevingen har en gentlemansavtale med Boro-formann Steve Gibson om at han får lov til å dra dersom en storklubb ønsker hans tjenester. Det er først og fremst Tottenham og Liverpool som nå blir linket til Downing. Spurs fikk avslag på et bud på £15M på spilleren i januar, men Downing kommer til å gå for mye mindre nå etter at Middlesbrough rykket ned, i tillegg til at han er ute med langtidsskade og trolig ikke vil spille igjen før nærmere jul.

- Vi har en muntlig avtale om at dersom den riktige klubben ønsker Stewart, så vil vi ikke stå i veien for ham, bekrefter Boro-formann Gibson til Metro.

- Det vil imidlertid ta lang tid før han er skadefri. Et sted mellom fire og seks måneder, bekrefter Gibson.

Kelly for England i kveld
Martin Kelly forventes å starte kampen når England U19 møter Bosnia i Doncaster i kveld. Dette er som kjent en EM-kvalifiseringskamp. Engelskmennene skal også spille mot Slovakia og Skottland de kommende dagene, og laget som vinner gruppen vil være klare for sluttspillet i Ukraina i juli.

28 år siden Paris
Det er i dag 28 år siden Liverpool sikret seg Europacuptrofeet for tredje gang. Det skjedde i Paris, da Real Madrid ble slått takket være en scoring av Alan Kennedy ni minutter før full tid.