Snø og kulde stopper ikke kampen

Kong vinter preger England, men Portsmouth melder at kampen mot Liverpool i morgen går etter planen, trass i at det har kommet snø også på sydkysten. Grant advarer mot Liverpool.

Portsmouth FC forsikrer tilreisende supportere om at morgendagens kamp mot Liverpool ikke vil bli utsatt som en følge av at vinteren har gjort sitt inntog på de britiske øyer. Banemannskapet på Fratton Park har nemlig vært godt forberedt på kulden og snøen som preger dagliglivet Storbritannia denne helgen.

Det ble lagt presenning over gressmatta onsdag ettermiddag, like etter at banen var ferdig merket. Senere på kvelden ble et vanntett varmluftstelt reist over gressmatta. Snø ble fjernet fra teltduken i formiddag.

I natt vil gradestokken krype ned mot minus fire grader på Fratton Park, ja kanskje enda lavere også. Da skal det igjen pumpes varmluft inn i det oppblåsbare teltet for å beskytte banen foran kampen.

- Banen er i perfekt stand til lørdag. Vi tok alle de nødvendige forhåndsregler tidligere i uken, og nå vil vi holde banen varm og klar til kamp. Det er ingen fare for at kampen blir utsatt, uttaler Lucius Peart i Portsmouth FC.

En Liverpool-seier i morgen vil medføre at de røde har sanket 400 ligapoeng under Rafael Benitez sin ledelse. Blir det uavgjort, vil det være poengdeling nummer 50 i ligaen under spanjolen.

Fernando Torres trenger ett mål på de neste ti kampene for å nå 50 ligamål kjappere enn noen annen spiller i Liverpools historie.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor vant Liverpool 3-2 på Fratton Park, i en kamp der alle scoringene kom i løpet av kampens siste 28 minutter. David Nugent ga vertene ledelsen. Aurelio utlignet, før Hermann Hreidarsson igjen førte Pompey opp i ledelsen med 12 minutter igjen å spille. Dirk Kuyt etter 85 minutter og innbytter Fernando Torres på overtid avgjorde for de røde.

På de siste 15 besøkene på Fratton Park er det kun to ganger Liverpool har gått av banen uten å score mål. De røde har kun tapt en av de siste 11 ligakampene mot Pompey, og kun to av de siste 16.

Dersom de røde holder nullen i morgen, vil det være fjerde bortekamp på rad de gjør det. Det har ikke skjedd siden august 2008. Det vil også være den tredje bortekampen på rad i ligaen hvor man holder nullen, noe som er første gang siden september 2008.

Glen Johnson spilte 100 kamper for Portsmouth i løpet av sine tre år i klubben. Han gjorde fire mål for Pompey.

Portsmouth har vunnet to av de 12 Premier League-kampene de har spilt mot Liverpool. Begge seierene kom på Fratton Park.

Hjemmelaget har vunnet to og tapt seks av sine åtte hjemmekamper denne sesongen. De slo Wigan 4-0 og Burnley 2-0. Fem av de seks tapene har vært med ett måls margin. Kun Manchester United (4-1) har vunnet med større margin.

Pompey har sluppet inn 26 mål på 17 ligakamper så langt. Kun Stoke av lagene på nedre halvdel av tabellen har sluppet inn færre.

Portsmouth-manager Avram Grant har aldri i sin managerkarriere tapt en fotballkamp mot Liverpool. To seire og to uavgjorte står det på merittlisten.

Morgendagens kamp kan by på gjensyn med Steve Finnan, høyrebacken som spilte 217 kamper for Liverpool i perioden 2003-2008.

Grant advarer mot Liverpool
Portsmouth-manager Avram Grant mener at Liverpool ikke er noe svakere enn de tre andre som utgjør de såkalte "fire store" i Premier League.

- Jeg aner ikke om dette er et godt tidspunkt å møte Liverpool på. Før kampen mot Wigan sa folk at Liverpool var i svak form, men de vant 2-1. Liverpool er alltid farlige. De har et godt lag, og dette er en stor kamp for oss. Selv om de ikke ligger i teten er de likevel et godt lag. Steven Gerrard er en utrolig god spiller og Fernando Torres er en toppspiss. De har også flere andre gode spillere. Benayoun har for eksempel en god sesong, uttaler Grant til Portsmouth offisielle nettsted.

- Jeg håper at min statistikk mot Benitez er inntakt etter kampen. Men det er ikke lett å spille mot lagene hans. Han er taktisk veldig dyktig, og han vet hva han gjør. Jeg må innrømme at jeg alltid syntes det var vanskelig å spille mot hans lag da jeg var manager for Chelsea.

Portsmouth vil ha Younes Kaboul tilbake etter suspensjon i morgen, og får dermed styrket forsvarsrekka. Han erstatter trolig 22 år gamle Marc Wilson, som startet Portsmouths kamp mot Chelsea.

Rafa med mer skryt av Carra
Rafael Benitez benyttet deler av sin pressekonferanse i dag til å skryte enda mer av Jamie Carragher enn det han gjorde tidligere på dagen til Liverpoolfc.tv. Carragher spiller som kjent sin kamp nummer 600 for Liverpool i morgen.

- Han er et eksempel til etterfølgelse for de unge spillerne. Han gir 100% på hver eneste treningsøkt, og det er bra for holdningene i laget. Carra har karakterstyrke og lidenskap. Han ønsker å vinne hver eneste kamp, og det er slike spillertyper du er på utkikk etter, uttalte Liverpool-manageren.

- De fem og et halvt årene jeg har vært her har han vært veldig god. Han har spilt venstreback, høyreback og nå har han slått rot i midtforsvaret. Han vet han kan hjelpe de andre, og snakker hele tiden mens han er ute på banen. En av hans styrker er at han er god til å organisere forsvarsrekka. Han vil spille i mange år ennå.

- Han har halvannet år igjen av kontrakten sin, og han er dyktig. Han vet at managere håndterer spillere over 30 år på en annen måte enn en spiller som er 20 år. Jeg ser ingen problemer om han fortsetter å spille på samme nivå som nå. Da vil vi snakke med ham om fremtiden. Vi har et fantastisk godt forhold til ham og hans agent. Han tar godt vare på seg selv, og jeg tror som sagt han kan spille i mange år til.

- Han kan sin fotball. Vi snakker om fotball hele tiden, og han er en kar du lytter til. Han praktiserer trenergjerningen litt på akademiet, og jeg tror han vil bli manager en gang i fremtiden. Men forhåpentligvis blir han ikke Liverpool-manager de neste 4-5 årene, men lengre inn i fremtiden, sa Rafa med et glimt i øyet.