SOS: - Vi stoler ikke på deg

Supporterorganisasjonen Spirit of Shankly har nå kommet med sine egne kommentarer til George Gilletts uttalelser, og trekker frem flere feilaktige opplysninger.

The Times publiserte i går alle uttalelsene George Gillett kom med til en representant for Spirit of Shankly. Supporterorganisasjonen har nå lagt ut sin egen analyse av deleierens kommentarer.

KLUBBENS GJELD

Gillett: Klubben hadde et sted mellom £40M og £80M i gjeld da vi kjøpte den, og tjente på det tidspunkt ikke penger. Gjelden i denne klubben er meget sunn.

SOS: LFCs revisorer har en annen oppfatning: "Disse forholdene sammen med andre saker forklart i notat 1 til årsregnskapet indikerer eksistensen av en materiell usikkerhet som kan kaste betydelig tvil om konsernets og datterselskapets evne til å fortsette som virksomhet. Regnskapet omfatter ikke justeringene som ville følge hvis konsernet og dattersselskapet ikke var i stand til å fortsette som virksomhet.?

Christian Purslow fortalte oss nylig at gjelden er £245M. Fra £40M til £245M i løpet av mindre enn tre år. Det lyder ikke veldig sunt, George.


STADION

Gillett: Hvor har vi løyet? Herregud, hvor er disse løgnene? I de 60 dagene du nevner, hva skjedde i verden? Jeg sa aldri det. Hicks var den som sa dette. 60 dager? Pisspreik. Det var ikke jeg. Det er ikke sant. Jeg har aldri sagt noe slikt. Jeg tror det som skjedde var at Hicks var overbevist om at vi kunne begynne å grave ut tomten i løpet av 60 dager. Men i løpet av den tiden kollapset finansmarkedene, og han ble sittende igjen som svarteper, ved ikke å kunne leve opp til hva han sa. Jeg snakker aldri om faste datoer når jeg vet vi må ut på finansmarkedene.

SOS: Nei, George. Tom sa ikke det. Det gjorde du. Se selv. (klipp fra YouTube)

George Gillett hevder at finanskrisen kom i løpet av de 60 dagene etter at de kjøpte klubben. Han hevder: "Da vi kjøpte klubben, så var det med våre egne penger. Halvannet år etterpå, da finanskrisen slo inn over oss, stilte vi hver vår andel som sikkerhet for et lån vi var felles ansvarlig for, og disse pengene gikk inn i klubben for å refinansiere forretningsdriften."

Når begynte finanskrisen, innen 60 dager eller halvannet år senere? Da han snakket om å finansiere nytt stadionanlegg sa Gillett følgende: "Du ønsker et større stadion, og dersom vi visste hvordan vi skulle få det til, ville vi hatt det i går. Men vi kommer ikke til å bruke vår egen kapital til det, da det ikke er måten smarte forretninger foregår på i denne klubben." I 2009 hevdet han at de hadde brukt £100M på stadion så langt og fremdeles jobbet med designere, arkitekter og planleggere. SOS spurte om hvorfor de hadde brukt klubbens penger på dette. Gillett hevdet det kom fra ham selv og Tom Hicks, ikke fra klubben.

UTGIFTER

Gillett: Penger som blir tatt ut er penger som blir brukt i klubbens beste interesser, ikke til egen vinning.

SOS: Selvsagt har de £1,327M som Gillett har gjort krav på gitt oss store fordeler. Eller mer sannsynlig, de har blitt brukt til å betale hans reiser, hans sikkerhet, hans utgifter og hans regninger for å kjøpe klubben.

OVERGANGER

Gillett: Vi har de siste 18 månedene faktisk tilført klubben £128M til å kjøpe spillere i tillegg til det som har kommet inn gjennom driften.

SOS: Med tall fra LFChistory.net har LFC brukt omtrent £100M på overganger de seneste 18 måneden. Fra spillersalg har de hentet tilbake omtrent £80M. Et nettoforbruk på £20M. Hvor er det øvrige £100M, George?

Du hadde rett på to områder under møtet. Vi liker deg ikke. Og det er klart vi ikke stoler på deg. Du er ikke velkommen hit. Så gjør oss en tjeneste, selg klubben og ikke kom tilbake.