Spansk press mot Torres?

Fernando Torres og Steven Gerrard spiller for Liverpool uten tilsynelatende å være hundre prosent, noe som kan gi spillere og klubb en presset situasjon før VM.

- Vi fortsetter å håndtere situasjonen, har Rafael Benitez sagt flere ganger når det gjelder lyskeproblemene til Fernando Torres og Steven Gerrard. Operasjon skal ha vært et alternativt for begge, men leger og fysioterapeuter i Liverpool har valgt alternativ trening for å få klubbens to viktigste spillere på beina igjen. Torres gikk for eksempel igjennom et trenings- og behandlingsprogram på om lag en måned i november/desember uten å spille kamper, med mål å få toppscoreren tilbake i form uten kirurgisk inngrep.

Hvorvidt denne fremgangsmåten vil lykkes er det for tidlig å si, men så langt har verken Torres eller Gerrard vist form som tyder på at man er hundre prosent skarpe om dagen. Et annet poeng er at disse spillerne også er viktig for mektige nasjoner som forbereder seg til et VM-sluttspill til sommeren. Henry Winter i The Telegraph hevder i dag at det nå begynner å komme press fra Spania om at Torres bør gjennomgå en operasjon i god tid for turneringen i Sør-Afrika.

Winter tror at inngrep og rehabilitasjon for Torres kan ta to måneder. En eventuell avgjørelse som vil kunne få store konsekvenser for Liverpools andre halvdel av sesongen 2009/10.