Spearing og Darby med førstelaget

Spearing og Darby spiller ikke kveldens reservelagskamp. Duoen er aktuell i troppen mot Chelsea. Ablett glad for å forsyne førstelaget med spillere. Németh nærmere scoringsformen.

Gary Ablett kommer til å savne både Jay Spearing og Stephen Darby i kveldens reservelagskamp mot Blackburn på Ewood Park. Duoen er tatt opp i førstelagstroppen til forberedelsene til Chelsea-kampen. Begge er aktuelle for en plass på benken. Ablett håper at andre spillere kommer inn og viser samme lederegenskaper som Spearing og Darby gjør uke etter uke.
- Det er en slik holdning vi ønsker å se. Noen av dem har det i personligheten, som Jay, Darbs og Godwin Antwi. Andre er roligere og gjør jobben sin på en annen måte, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv.

- Vi ønsker at flere er mer pratsomme og mer lidenskapelige i form av lederegenskaper.

Den islandske 17-åringen Victor Palsson kom fra AGF Aarhus i januar, og vil ha godt av å lære av Spearing.
- Jay har grunnlaget med å spille regelmessig i to år nå, og han har også fått en sjanse på førstelaget. Victor er veldig ny og har mye å lære. Jeg er sikker på at han vil lære fortere. Jay er pratsom og skrålende. Han vil ikke bare la ham holde på. Han vil presse ham og hjelpe ham. Det kan bare være til hjelp å spille ved siden av en slik type spiller.

Liverpools reservelag ligger på sisteplass i Premier Reserve League etter 0-2-tapet mot Sunderland i forrige uke. Ablett mener uansett at det er mye positivt å ta med seg fra 2008/09-sesongen.
- Å ligge på bunnen er noe vi er veldig skuffet over som enhet og som stab. Vi må bare holde det gående og få orden på det. Det er ikke lett fordi lagene alltid vil slå oss på grunn av navnet vårt.

- Resultatene har vært skuffende, prestasjonene har variert, men vi har to spillere i Champions League-troppen, og Damien Plessis, Emiliano Insúa, Martin Kelly og Nabil El Zhar har også kommet inn og fått sjansen.

- Når det gjelder å forsyne førstelaget, så har det vært en ganske suksessfull sesong for reservene.

Ablett forventer å ta seg forbi 10.plasserte bolton på tabellen i kveld.
- Å spille på Ewood Park vil hjelpe oss med å få ballen ned og spille fordi reservelagsbaner blir vanskelige på denne tiden av sesongen.

- Vi ser frem til i kveld fordi det er en sjanse til å gå ut og spille skikkelig.

Lauri Dalla Valle og Nathan Eccleston vil være i 16-mannstroppen i fraværet av Spearing og Darby. Krisztián Németh håper å lykkes bedre foran mål denne gang enn mot Sunderland.
- Vi snakket med Krisztian i pausen og etter kampslutt forrige uke. Fra mitt ståsted er det kun et spørsmål om tid før han begynner å score regelmessig igjen.

- Han har gått glipp av utrolig mye fotball. Det kunne ha vært et meget viktig år for hans utvikling hvis han hadde holdt seg skadefri. Hvem vet hva som kunne ha skjedd når det gjelder utvikling frem mot Rafas førstelag.

- Men det viktigste er at han kommer i posisjonene hvor han feiler. Hvis vi fortsatt finner ham i feltet, vil han score før eller senere.