Spiller om finale mot Arsenal

McAuley og Owens påpeker at juniorene ikke må ta noe for gitt foran kveldens semifinale i FA Youth Cup. De røde leder 3-0 etter første kamp, og ligger godt an til å møte Arsenal i finalen.

- Vi er bare halvveis. Faktum er at vi hadde sjanser i andre omgang på St Andrews til å gjøre flere mål, men deres keeper spilte veldig bra. Vi leverte en grei kamp, og våre gutter har et fint utgangspunkt foran kveldens returkamp, sier trener Hugh McAuley til Liverpool Daily Post foran kveldens semifinaleretur mot Birmingham.

- Vi må forberede oss på en profesjonell måte, og gjøre de riktige tingene. Vi tar ingenting for gitt. Vi har sjansen til å gjøre det bra nå, og nå finalen. Det er viktig at alle fokuserer på de riktige tingene i kveld, legger han til.

Med spillere som Lauri Dalla Valle, David Amoo, Tom Ince, Nathan Eccleston, Alexander Kacaniklic og Adam Pepper på laget er det klart at de røde ikke kommer til å forsvare seg til en finale, selv om de leder 3-0 fra det første oppgjøret.

- Vi kommer ikke til å legge oss bakpå og forsvare vår 3-0 ledelse, og gi Birmingham sjansen til å spille. Vi må spille vårt normale spill, og det er hva jeg kommer til å oppmuntre guttene til å gjøre gjennom hele kampen. Vi må spille vårt eget spill, og det faktum at vi har mange offensive spillere på laget gir oss sjansen til å score mål, sier McAuley.

- Uten å være uforsiktige kommer vi til å spille positiv fotball. Vårt normale spill, der vi forsvarer oss på riktig vis og holder formasjonen. Vi gjorde det i første kamp også. Jeg håper vi kan reprodusere det.

Kveldens kamp, som har avspark klokken 20.45, blir den tredje juniorene får spille på Anfield denne sesongen. De to første kampene ga seire over Chelsea og Bolton.

- Det blir fantastisk å spille på Anfield foran våre egne supportere og med førstelagsspillerne på tribunen. Juniorene har spilt der et par ganger tidligere, og er nå mer komfortable med å spille der. Supporterne har fått sett et par gode kamper allerede, og jeg tror også kveldens kamp blir en fin forestilling.

- Dette er en mulighet til å få spille på en enda større scene, og i større kamper. Nå handler det om å fokusere på å fullføre jobben.

McAuley har en nærmest skadefri tropp å velge fra i kveld.

- Det er et par stykker som har fått seg smeller, og Nathan Eccleston følte seg ikke opplagt i den første kampen. Han spilte likevel en time, og bør være helt bra nå. Vår tropp blir den samme som i forrige kamp. Alexander Kacaniklic er nå tilbake i form etter sin skade, og fikk et innhopp i den første kampen. Han er en mulighet i startoppstillingen i kveld.

- Det fine med troppen vi har nå er at vi har mange gode alternativer fremover på banen, så vi har mulighet til å forandre på ting i løpet av kampen, avslutter McAuley.

Akademisjef John Owens poengterer i likhet med McAuley at juniorene ikke må ta lett på oppgaven i kveld.

- Vi er i førersetet til å nå vår tredje juniorfinale på fire sesonger, men vi er inneforstått med at vi ikke må ta noe for gitt. Vi er nok favoritter på forhånd, men i løpet av alle mine år med juniorfotball har jeg flere ganger sett slike ledelser blitt sløst vekk. Vi må sørge for å gå til kampen med den riktige innstillingen, slik at vi unngår en overraskelse, sier Owens til Liverpoolfc.tv.

- Dersom Birmingham får et tidlig mål vil det bli en tøff test for våre gutter. Vi vet hva vi har i vente, og må sørge for å bygge videre på det forspranget vi har. Vi har sett på førstelagsnivå både i Istanbul og på Stamford Bridge at det er mulig å komme tilbake etter å ha ligget under. Vi må prøve å unngå usikkerheten et comeback medfører, og prøve å score det første målet i kveld selv.

- Når vi finalen, vil vi møte Arsenal over to kamper. Også i en eventuell finale går returkampen på Anfield. Jeg så Arsenals kamp mot Manchester City på Emirates onsdag kveld. Arsenal ledet 2-1 etter første kamp, men City hadde forhåpninger om å slå tilbake siden bortemål ikke teller ekstra i juniorcupen. Arsenal scoret i første minutt, og ledet 4-0 etter en halvtime.

- Jeg gjorde notater om begge lag til å begynne med, men når det fjerde målet gikk inn begynte jeg å konsentrere meg kun om Arsenal. City klarte å redusere til 1-4 like før pause, men klarte ikke å komme tilbake i kampen etter pause. Arsenal var verdige vinnere.

- Jeg har merket meg hvem som er Arsenals nøkkelspillere, men dette legger vi til side nå. Det vil være respektløst overfor Birmingham å fokusere på dette nå. Vi vet vi har 90 minutter å spille før vi eventuelt kan begynne å tenke på Arsenal.

Kveldens semifinale vises direkte på Setanta Sports.

Liverpools tropp: Bouzanis, Irwin, Ayala, Kennedy, Buchtmann, Wisdom, Pepper; Amoo, Ince, Eccleston, Dalla Valle, Kacaniklic, Chamberlain, Cooper, Robinson, Clare.