Spissproblemer for Blackburn

Jason Roberts er definitivt ute. Roque Santa Cruz har vært ute en måned, og er tvilsom. Blackburn har vist brukbar form i det siste. Liverpool har godt tak på Lancashire-klubben.

Blackburn må definitivt klare seg uten spissen Jason Roberts (fot) på Anfield i morgen.
- Jason har en liten sprekk i en metatarsal. Han kan være ute i tre eller fire uker, eller seks til åtte uker, men det vil vi ikke kunne fastslå før han har tatt en andre MR-undersøkelse om et par dager, uttaler Sam Allardyce til The Guardian.

Tre andre spillere hersker det også usikkert rundt. Morten Gamst Pedersen måtte forlate banen med en strekk i leggen i 2-1-seieren mot Tottenham forrige helg. Roque Santa Cruz (kne) og Vince Grella har vært ute i over en måned, men sistnevnte skal være tilgjengelig igjen etter en lyskeskade. 
- Vi venter fortsatt på Morten, men vi har Vince tilbake i laget. Han fikk 60 gode minutter eller så for reservelaget på mandag kveld. Han har ingen problemer nå, sier Allardyce til Blackburns offisielle nettside.

- Det er positive signaler med Roque ettersom det har vært god fremgang. Det går litt tregere enn vi hadde forventet. Vi håper i det minste å ha ham frisk til Stoke-kampen, men igjen kan han bli frisk til å spille (i helgen), men han har lite kamptrening, litt som Vince.

Sam Allardyce er så dårlig forspent på spissplass at han kan komme til å benytte midtstopper Christopher Samba i angrep.
- Jeg må vente å se hvem som er skadefrie eller ikke i morgen og så avgjøre om Chris starter fremme eller ikke. Han spilte der som yngre. Vi ønsker at han husker tilbake til da han spilte midtspiss, sier Allardyce til Lancashire Evening Post.

Brett Emerton (kne) og Steven Reid (kne) er langtidsskadet.

Mulig tropp: Robinson, Bunn, Ooijer, Khizanishvili, Nelsen, Samba, Simpson, Warnock, Givet, Olsson, Villanueva, Tugay, Andrews, Diouf, Treacy, Mokoena, McCarthy, Pedersen, Grella.

Brukbar form
Blackburn har vist fin form den senere tiden. De tar tatt tre seirer og spilt to uavgjorte på de seneste seks kampene, og har skaffet seg en luke på fem poeng til de tre nederste på tabellen. Lancashire-klubben har kun tapt tre av de seneste 14 Premier League-kampene.
- Vi har plukket 11 poeng av 18 mulige fra de seneste seks kampene, forteller Allardyce.

- Det er en god rekke. Vi er i god form, og vi har hatt flere seirer enn uavgjorte i de kampene, noe jeg er glad for å se. Det var noe vi var ute etter.

- Vi er i fremgang i øyeblikket, ikke bare når det gjelder formen, men også poengtotalen blir bedre med tiden.

Bortetabellen
Blackburn ligger på 10.plass på bortetabellen i Premier League med fire seirer, fire uavgjorte og syv tap. De har nettet 17 mål og sluppet inn 27 på disse 15 kampene. Seirene har kommet mot Everton, Newcastle, Hull og Fulham. På Emirates Stadium og Old Trafford ble det tap, henholdsvis 0-4 og 1-2.

Fakta
Liverpool har kun tapt to av de seneste 38 ligakampene.

Liverpool har 26 hjemmekamper på rad uten tap i ligaen, den lengste sekvensen i øverste divisjon.

Liverpool har truffet treverket 24 ganger denne sesongen, mer enn noe annet lag i Premier League.

Både Blackburn og Liverpool har fått tildelt fem straffespark hver.

Liverpool er den eneste klubben som ikke har fått en spiller utvist.

Evertons Tim Cahill er den eneste spilleren som har scoret for et motstanderlag på Anfield de seneste fire månedene.

Rovers har sluppet inn 50 mål i Premier League i 2008/2009. Kun Newcastle (51), Hull (52) og West Bromwich (57) har flere baklengsmål.

Innbyrdes oppgjør (ligaen)
I Liverpool: Liverpool vunnet 35, Blackburn vunnet 9, uavgjort 16
Totalt: Liverpool vunnet 50, Blackburn vunnet 34, uavgjort 37

Tidligere denne sesongen vant Liverpool 3-1 på Ewood Park. Alle målene kom de siste 21 minuttene. Xabi Alonso og Yossi Benayoun scoret før Roque Santa Cruz reduserte. Steven Gerrard fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid.

I Premier League har Liverpool vunnet 13 og tapt seks kamper på 29 møter. På Anfield står de røde kun tapt ett av 14 oppgjør.

Liverpools to seneste kamper mot Blackburn har endt med 3-1-seier.

Rovers har scoret nøyaktig ett mål i fire av de seneste fem oppgjørene.

Alle de fire målene forrige sesong kom i den siste halvtimen av kampen.

Liverpool er tapt bare én av de seneste 20 ligamøtene uansett bane (9 seirer og 10 poengdelinger).

Premier League-oppgjør på Anfield:
07/08 3-1 Gerrard, Torres, Voronin
06/07 1-1 Bellamy
05/06 1-0 Cissé
04/05 0-0
03/04 4-0 Owen 2, Todd (sm), Heskey
02/03 1-1 Riise
01/02 4-3 Murphy, Anelka, Hyypiä, Heskey
00/01   -
99/00   -
98/99 2-0 Ince, Owen
97/98 0-0
96/97 0-0
95/96 3-0 Redknapp, Fowler, Collymore
94/95 2-1 Barnes, Redknapp
93/94 0-1
92/93 2-1 Walters