Sterke i troen på ligagull

Arbeloa sier at spillerne fortsatt har tro på ligagull. Backen føler seg fin etter skaden, men tungt å spille fire kamper på rad. Vil savne Gerrard. Håper å stoppe Crouch. Legender til Echo Arena.

Liverpool ligger meget godt plassert i Premier League, kun to poeng bak ledende Manchester United, men de røde djevlene har én kamp mindre spilt. Presset er på Liverpool for å hente hjem ligatrofeet for første gang siden 1990.
- Det er virkelig fint å føle presset det er å slåss om tittelen. Det er derfor jeg kom til Liverpool. Hver spiller her ønsker å kjempe om tittelen, å føle dette presset og spille i store kamper, uttaler Alvaro Arbeloa til Liverpool Echo.

Liverpool beseiret Chelsea 2-0 på søndag, og for høyrebacken var det et nøkkelresultat så langt i sesongen.
- Sist søndag var virkelig viktig for oss fordi vi kom nærmere tilbake til vårt beste, og dette gir oss selvtillit for resten av tittelkampen.

- Vi må fortsette slik, fremdeles arbeide hardt og forsøke å forbedre oss. Å vinne kamper er alt som teller, og om vi kan fortsette å gjøre det, vil vi styrke selvtilliten, så vel som troen.

Før Chelsea-kampen spilte liverpool uavgjort i tre ligakamper på rad, mot Stoke, Everton og Wigan. Laget har vært under kritikk, men Arbeloa forsikrer supporterne om troen har hele tiden vært der.
- Det er en lang vei å gå. Vi kjemper fortsatt. Jeg tror aldri vi har mistet troen selv da resultatene ikke var så gode som vi skulle ha ønsket.

- Vi har tro på at vi kan klare det. Vr form i det siste har ikke vært den beste, men vi er likevel med i toppen, to poeng bak lederlaget. Vi har igjen å møte Manchester United, så vi har fremdeles en mulighet.

- Selvtilliten er stor i garderoben. Kanskje det er litt nervøsitet blant folk, men det er normalt.

- De ser at vi har en god sjanse i år, men at vi kjemper med Man United og Chelsea, og de er veldig opptatt av at vi ender øverst.

- Vi må være fokusert kun på neste kamp, og ikke tenke for mye på hva som kan skje i fremtiden, eller i kampene som kommer.

- I dette tilfellet er vår neste kamp mot Portsmouth, og du får de samme tre poengene om du slår dem som du gjør for å slå Chelsea. Hver kamp er viktig uansett hvem motstanderen er.

Fernando Torres nettet begge Liverpools mål mot Chelsea, men hadde en vanskelig kamp på Goodison Park onsdag kveld. Arbeloa er sikker på at stjernespissen snart er på vei mot formen.
- Det var veldig viktig for Fernando og oss at han scoret de målene og hadde en god kamp. Hvis vi ønsker å vinne tittelen, trenger vi at han scorer og spiller bra.

- Hvis Fernando og Stevie, våre beste spillere, spiller veldig bra, så gjør det ting lettere for oss.

- De utgjør forskjellen. Alle vet det, og vi trenger dem. Derfor er det uheldig at Stevie har pådratt seg en skade. Han vil bli savnet.

Arbeloa var selv ute med en hamstringskade ved juletider. Han var tilbake i den første FA-cupkampen mot Everton.
- Jeg har det bra, og med hver kamp jeg spiller føler jeg meg litt bedre, sier han.

- Det er vanskelig når du har vært skadet i en måned. Du må bli vant til rytmen i laget igjen.

- Det var ikke lett å spille fire kamper på rad, men jeg føler meg veldig bra. Jeg håper å spille i mange andre kamper.

I morgen venter Portsmouth på Fratton Park. Arbeloa advarer mot Peter Crouch. Den tidligere Liverpool-spilleren kan stelle i stand problemer for Liverpools forsvar.
- Portsmouth borte er alltid en vanskelig kamp, og jeg er sikker på at det ikke vil bli noe annerledes denne gang. De trenger også en seier.

- Vi vet at Peter alltid er farlig. Han var en veldig bra spiller for oss, men vi har allerede spilt mot dem på Anfield. Vi var i stand til å kontrollere ham ganske godt. Forhåpentligvis vil det bli det samme denne gangen også.


Legender i Echo Arena
Home Nations Masters 2009 spilles i Echo Arena i Liverpool onsdag 25. mars. Det er allerede klart at de tidligere Liverpool-spillerne Ian Rush, Mark Walters, Michael Thomas, Don Hutchison og Phil Babb skal delta.
- Spillere som var med i Merseyside Masters i Echo Arena fjor sa at atmosfæren var elektrisk. Jeg ser frem til å trekke på meg Skottland-trøyen og finne det ut selv, uttaler Don Hutchison til Liverpool Echo.

Phil Babb spilte 128 kamper for Liverpool mellom 1994 til 2000. Han skal delta for Irland.
- Det er en fantastisk plass. Det vil bli fantastisk å spille der og forsvarere tittelen i en slik stor fotballby.