Steve Bennett dømmer cupoppgjøret

Bennett skal dømme FA-cupkampen mot Everton. Ikke dømt de røde siden Mascherano ble utvist i mars. Benítez kritiserte ham nylig. Mascherano ser frem til oppgjøret. Foreløpig dato for evt. omkamp.

Det engelske fotballforbundet (FA) har utnevnt Steve Bennett til å dømme FA-cupkampen mellom Liverpool og Everton på Anfield søndag. Dommeren fra Kent har ikke ledet et eneste Liverpool-oppgjør denne sesongen. I Premier League har han totalt delt ut 56 gule kort og ingen røde kort på 15 kamper. Det gir et snitt på 3,73 gule kort per kamp, noe som gjør han til en middels streng dommer.

Bennett har faktisk ikke dømt de røde siden han viste ut Javier Mascherano under kontroversielle omstendigheter i 0-3-tapet på Old Trafford 23.mars 2008.

Rafael Benítez tok frem Steve Bennett som et eksempel da han tidligere denne måneden la frem fakta om at Manchester United ble særbehandlet av både FA og dommerne.
- Vi startet respekt-kampanjen med å få Mascherano utvist på Old Trafford av Mr Bennett. Han var også dommer da United spilte mot Wigan i sesongens siste kamp, og han kunne ikke se handsen til Ferdinand og ga ikke straffe. United vant kampen og tittelen. Jeg tror det er samme dommer som skal dømme deres utsatte kamp mot Wigan i neste uke, var noe av det Benítez uttalte den gangen.

Nå skal altså Bennett dømme søndagens Merseyside-oppgjør. P R A Sharp og S P Beck har fått i oppgave å være assistentdommere, mens Phil Dowd blir fjerdedommer.

Mascherano ser frem til cupkampen
Mascherano spilte ikke ligakampen mot Everton på mandag, men midtbanespilleren kan være tilbake i startoppstillingen i cupkampen.
- Jeg liker å spille mot Everton. Hver takling har betydning, og du må være modig i hver takling og hver situasjon, sier argentineren.

- Jeg elsker slike kamper hvor du først må vinne den fysiske kampen før du kan tenke på å vinne kampen.

- På Anfield heier tilskuerne deg frem, og du føler at du ikke kan gå av banen uten noe ugjort. Du må gi alt for å være sikker på at Liverpool for det riktige resultatet.

- Når det er kamp i FA-cupen, er det enda viktigere fordi vi ønsker å gå langt i denne turneringen.

Mascherano har ennå ikke vært med å tape et mersyside-derby, og forhåpentligvis slipper han å oppleve det på søndag også.
- Jeg har spilt i noen store lokaloppgjør i verden, og alle er unike på sin måte. I Argentina spilte jeg for River Plate mot Boca Juniors mange ganger. Det er det største lokaloppgjøret av dem alle der hjemme.

- Jeg har vunnet noen og tapt noen. Ingenting kan sammenlignes med River mot Boca. De er alltid konkurransepregede og fansen er på stadion en halv dag før avspark. Byen sår nærmest stille i påvente av resultatet.

- Og for Corinthians (i Brasil) er lokaloppgjørene enda villere. Deres lokaloppgjør er mot Palmeiras. Hvis du taper, kan du ikke gå ut på ukevis.

- Jeg har ikke tapt mot Everton i min Liverpool-karriere. Hver spiller liker å være med på de store kampene, og jeg har det på samme måte. De bringer det beste ut av alle. Disse lokaloppgjørene er mer siviliserte i England. Folk vet at du kan vinne eller tape. I Argentina og Brasil har de en annen mentalitet. Det å vinne er det eneste de forstår.

Foreløpig dato for evt. omkamp
Ender oppgjøret mellom Liverpool og Everton uavgjort etter 90 minutter, blir det omkamp på Goodison Park. I FAs cupbulletin fra i dag, onsdag 21. januar, opplyses det at den skal gå avstabelen onsdag 4. februar klokken 21.00 skandinavisk tid. Her må det tas forbehold om kampdato fordi ITV eller Setanta Sports kan foreslå kampen flyttet grunnet tv-overføring.