Stor uke for Martin Kelly

Ny kontrakt med Liverpool til sommeren 2011 og debut for England U19. Det har vært en stor uke for Martin Kelly. Nå gjenstår det å se om den unge stopperen klarer å spille seg inn på førstelaget.

Reservelagstrener Gary Ablett mener Martin Kelly nå står overfor den største utfordringen i sin fotballkarriere. Kelly skrev mandag under på en kontraktsforlengelse med Liverpool, og debuterte for England U19 to døgn senere.

Kelly debuterte for Liverpools førstelag i Champions League-kampen mot PSV Eindhoven i desember, og på Melwood håper man at den 18 år gamle midtstopperen skal ta steget opp som fast inventar i førstelagstroppen. Ablett slår imidlertid fast at det kreves mye hardt arbeid før spilleren kan realisere den drømmen.

- Martin er meget dyktig og har stort potensial. Nå er det opp til ham selv å utnytte dette. Han har alle de egenskapene som kreves. Han er stor, han er hurtig, han slår gode pasninger, han er aggressiv og han er i stand til å holde på ballen. Nå må han klare å få så mye som mulig ut av disse egenskapene, og spille opp mot sitt beste, sier Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Mange kjenner ikke til at han pådro seg en alvorlig skade i 15-16 årsalderen, og var borte i nesten to år. Etter at han kom tilbake ble han forfremmet til Melwood, hvor han har gjort det meget bra.

- Det som har skjedd den siste uken bør gjøre godt for selvtilliten hans. Men samtidig har han trolig gjort unna den enkleste delen av fotballkarrieren. Å spille for reservelaget og spille for England U19 er enkelt sammenlignet med å slå gjennom på Liverpools førstelag. Det er utfordringen som Martin står overfor nå, slår Ablett fast.

- Han er en uslepen diamant, og vi må sørge for å herde ham og lede ham på riktig vei.