Storklubber sikler fortsatt

Til tross for at Rafa Benitez flere ganger har sagt at han ønsker å beholde sine nøkkelspillere, skal Real Madrid og Barcelona fortsatt være på jakt etter midtbanespillere fra Anfield.

Real Madrid og deres nye president Florentino Perez har ikke lagt noe skjul på at Xabi Alonso står på hans betydelige ønskeliste over nye spillere til neste sesong. En ønskeliste som fortsatt ventes å bli brukt flittig til tross for kjøp av Cristiano Ronaldo og Kakà. Den spanske fjernsynsstasjonen Antena 3 hevdet i går at Perez i går ringte Liverpool og tilbød 25 millioner euro for Alonso, men at Rafael Benitez ikke er villig til å selge for mindre enn 35 millioner. 25 millioner euro er om lag £21M.

Den kulørte pressen har i flere uker spekulert i at Javier Mascherano skal søke seg vekk fra Anfield, etter at hans kone reiste hjem til Argentina for å føde parets andre barn og skal ha fått sterk hjemlengsel. Barcelona skal visstnok være klar med et bud for midtbaneankeret, og i følge den spanske avisen AS er nå også Real Madrid klare med et bud på 30 millioner euro.

Rafa har gjentatte ganger sagt at han ønsker å beholde sin stamme i laget, og med kontrakter fram til 2012 for både Alonso og Mascherano kan han sitte og se de spanske gigantklubbene overby hverandre før han eventuelt likevel skulle vurdere et salg. På Merseyside vil man uansett krysse fingrene for at de røde greier å holde sin beste ellever inntakt, enten det er hos fansen eller de andre spillerne med Jamie Carragher i spissen.