Sunderland går for ett poeng

Sunderland kommer for å ta ett poeng på Anfield. Ricky Sbragia satser på ødelegge de rødes tittelhåp. Uten hjemmetap mot Sunderland i Premier League, men ofte uavgjort på Anfield.

Sunderland har ikke vært i aksjon siden 21.februar. Da overrasket "The Black Cats" med 0-0 på Emirates Stadium. Vi har sett at lag kommer til Anfield og lagt alle mann i forsvar tidligere denne sesongen, og Sunderland ser ut til å benytte samme taktikk.
- Vi ønsker å ta minst ett poeng på tirsdag kveld. Hvis vi klarer det, vil det være et nytt tilbakelsag for Liverpool, uttaler Sunerland-manager Ricky Sbragia.

- Men vi reiser ikke dit for å forsøke å hjelpe Man Utd med å vinne ligaen. Vi ønsker å få noe til oss selv, å beholde vår ubeseirede rekke. Forhåpentligvis kan vi fortsette med å klatre til øverste halvdel på tabellen.

- Å reise til Emirates og holde nullen var flott for selvtilliten. Hvis vi kan få enda en på Anfield, vil jeg bli henrykt.

Sunderland ligger på 12.plass på tabellen med åtte seirer, syv uavgjorte og elleve tap, men har fire kamper på rad uten tap. De seneste fire kampene har endt med to seirer og to uavgjorte. De har vunnet hjemme mot Fulham og Stoke og fikk uavgjort borte mot Newcastle og Arsenal.

"The Black Cats" ligger på 9.plass på bortetabellen med tre seirer (Tottenham, Blackburn, Hull), fem uavgjorte og fem tap. Forrige borteseier kom 20.desember, 4-1 mot Hull. De seneste fem bortekampene har gitt én seier, tre poengdelinger og ett tap. Liverpool er det tredje beste hjemmelaget i Premier League, bak Manchester United og Fulham. De røde har syv seirer og hele seks poengdelinger på 13 kamper hjemme.

Liverpool har ikke tapt mot Sunderland på Anfield etter innføringen av Premier League i 1992/93, men klubben fra Wearside har ved fire av syv anledninger tatt med poeng hjem. Målforskjellen på disse syv innbyrdes kampene er 7-2 i Liverpools favør. Forrige sesong vant Benítez' mannskap 3-0 etter scoringer av Crouch, Torres og Gerrard. På totalt 15 Premier League-møter uansett bane har Liverpool vunnet 15 og Sunerland ett.


Forrige hjemmetap mot Sunderland kom i 1983/84 (0-1). Så de røde er ubeseiret i ti hjemmemøter. Liverpool har kun tapt to av 35 innbyrdes møter i ligaen på Anfield siden 1936.

Lagene møttes på Stadium of Light i ligaåpningen denne sesongen. Fernando Torres nettet kampen eneste mål syv minutter før slutt.

Srbagia tror at ligatittelen havner på Old Trafford. I så fall vil Liverpool og Manchester United stå likt i antall ligatrofeer, 18-18.
- Jeg tror Liverpool må ha troen på at de kan ta igjen Manchester United, men Manchester Utd har vært der oppe år etter år. De vet hva som forventes. Jeg tror de kommer til å øke avstanden og dra i fra, fortsetter Sbragia som var tre år i Alex Fergusons stab på Old Trafford.

- Den store kampen kommer om to uker da Liverpool reiser til Old Trafford. For å være ærlig kan jeg ikke se at Manch Utd avgir mange poeng i innspurten.

- I den første halvdelen av sesongen hadde Manch Utd mange skader. De måtte forandre på laget, men nå har de alle tilbake og friske igjen.

Sunderland var på fire dagers treningsleir i Spania i forrige uke.
- Vi hadde et flott avbrekk i Spania. Vi trente hardt. Det var også nyttig for lagsammensveisingen. En sceneforandring gjør underverker.

- Vi reiste dit etter et godt resultat mot Arsenal. Jeg fikk følelsen av at troen i troppen har økt.

Putterill fyller år
Reservelagsspilleren Ray Putterill har vært ute hele sesongen med en hofteskade. I dag fyller han 20 år. Vi gratulerer!