Tapte fortjent mot Leeds

Huddersfield venter for U18 i morgen. Flere juniorspillere trente på Melwood denne uken. Wisdom og Robinson må kanskje prioritere FA Youth Cup fremfor landslagsspill.

John Owens begynner ukens oppsummering med å snakke om juniorlagets 1-3-tap mot Leeds sist helg.
- Det var sannsynligvis et rettferdig resultat til syvende og sist fordi jeg synes de spilte veldig bra. Vi forventer alltid en god kamp mot Leeds, og vi fikk også én, sier John Owens til liverpoolfc.tv.

- De har alltid hatt gode akademilag, og de virket tente. Jeg antar førstelaget vårt merker det hele tiden. Motstanderen hever seg når de ser navnet Liverpool. Det er noe våre spillere må reagere på og lære av. De står overfor samme scenario i morgen mot Huddersfield.

- Det er ikke et oppgjør du ser på terminlisten til Rafael Benítez og hans spillere, men på dette nivået er det en stor prøvelse.

- Vi har hatt en vanskelig tid i ligaen etter at vi beseiret Bolton i FA Youth Cup. Vi vet at hvis vi ønsker å rette på det, må vi være på vårt beste mot "The Terriers".

Grunnet landskampspause har flere av spillerne trent på Melwood.
- På tirsdag og onsdag tok noen av guttene den korte turen til Melwood for å jobbe med spillere som ikke har sluttet seg til et landslag.

- Siden reservene var i aksjon i semifinalen i Senior Cup på tirsdag, trente Gary Abletts spillere separat. Våre gutter fikk en ny sjanse til omgås typer som Jamie Carragher.

- Den erfaringen kan bare være god for ungguttene på langsikt. Det gir dem også sjansen til å vise staben hva de er gode for.

John Owens sier seg godt fornøyd med at akademi-spilleren David Amoo fikk spilletid mot Southport.
- Det var flott å se David Amoo bli byttet inn i 2.omgang. Jeg synes han gjorde det bra og viste hvilket løfte han er. Forhåpentligvis kan han ved å gjøre et godt inntrykk på reservelagets støtteapparat overbevise dem at han er klar for en forfremmelse.

Andre Wisdom og Jack Robisnon er tatt ut på det engelske U16-landslaget til Montaigu-turneringen som arrangeres fra 8. til 13.april. Den første semifinalen i FA Youth Cup spilles torsdag 16.april. Nå vurderer Liverpool om de skal trekke ungguttene fra landskampene.
- Det er alltid en avgjørelse å ta når slikt skjer. Det er tilsvarende til klubblag vs landslag på førstelaget. Dette kan dukke opp i juniorcupens semifinale mot Birmingham. Vi må ta en avgjørelse om det er best for guttene å bli værende med oss og forberede seg til cupkampen eller ikke. Det er noe vårt trenerapparatet må ta stilling til de neste ukene.

John Owens er imidlertid glad for at Thomas Ince er opptatt med EM-kvalifisering.
- Thomas Ince er for tiden i Ungarn med England U17. Vi er fornøyd med at har blitt gitt sjansen til å representere landet sitt på det nivået.

Juniorspillerne pleier å få en pause ved påsketider, men grunnet semifinalen mot Birmingham blir det likevel stor aktivitet på The Academy i Kirkby.
- Normalt gir vi guttene fri i påsken, men ettersom kampen kommer dager etter 2.påskedag, vil vi sannsynligvis ha dem på plass for forberedelser.

- Det går mot en hektisk avslutning på sesongen. Det kan alltid skape komplikasjoner, men det er hyggelig å jakte et trofé.