Tenker langsiktig med Torres?

Skal, eller skal ikke, er spørsmålet når Rafael Benitez og hans stab vurderer om de skal benytte Fernando Torres og/eller Steven Gerrard mot Birmingham. Fortsatt uvisst om operasjon.

Forskjellige meldinger og antydninger har kommet de siste dagene hvorvidt Fernando Torres eller Steven Gerrard blir med i troppen til kampen på Anfield. Å si at noen av de er friskmeldte vil uansett være feil, da ingen av dem vil være hundre prosent og det allerede er klart at Stevie G ikke vil være med England denne uka.

Tidligere meldinger har gått i retning av at det er størst sjanse for at toppscorer Torres trosser smertene og spiller, men rapporter fra Spania skal lede hen mot at Liverpools nr.9 blir hvilt i kveld og utelates fra den spanske landslagstroppen etter samtaler som Rafael Benitez vil ha med Vicente del Bosque i dag. Liverpool Daily Post tror derfor i dag at sjansene er større for at Gerrard kommer på banen enn Torres.

- Fernando har vært hos en spansk spesialist og snakket med vår stab og vi kjenner til situasjonen, sier Rafael Benitez. - Spesialisten fortalte Fernando at han skulle fortsette å arbeide med fysioterapeutene og se om han kan bli bedre, og smått om sen vil vi ta en avgjørelse. Det avhenger av hvordan spilleren reagerer. Hva kan du gjøre når han trenger hvile? Det dreier seg ikke bare om å holde senga. Han vil ikke spille noen kamper hvis han ikke reiser av gårde med Spania, slik at han bare kan fortsette å arbeide med fysioterapeutene.

Det synes derfor fortsatt usikkert om Fernando Torres og Steven Gerrard må foreta operasjoner for helt å bli kvitt sine problemer med lyskene. Liverpools kaptein er ikke med i Englands tropp til privatlandskampen mot Brasil førstkommende helg, men Rafa vil ikke utelukke at han er på banen i kveld.

- Vår lege har snakket med legen til England, slik at de vet hvordan det står til, forklarer Benitez. - Når en spiller ikke har trent sammen med laget i 15 dager kan han ikke være hundre prosent klar. Vi får se om han kan trene med laget, spille mot Birmingham eller være på benken. Vi vet imidlertid at han ikke vil være helt frisk og kanskje vil han være ute.

- Steven gjør det bra, han tar vare på seg selv og er en god proff. Vi har også et godt medisinsk apparat slik at jeg tror vi skal kunne håndtere dette.