To scoringer av Kuyt

Dramatisk comeback av Spania. Seier til England, Nederland, Slovakia og Danmark. Mål av Alonso og Riera. Assist av Gerrard. Benayoun fikk 47 min. Torres ut like før slutt. Helsprekk for Argentina!

Nederland overbeviste mot Makedonia i Amsterdam. Dirk Kuyt fortsetter å tegne seg på scoringslista for de oransje. Etter 15 minutter styrte 28-åringen et hardt innlegg i nettet fra fem meter, og økte til 3-0 rett før pause da han tok godt vare på et nydelig gjennomspill fra Wesley Sneijder. Kuyt vendte vekk en spiller, fikk blikket opp og avsluttet presist. Den tidligere Feyenoord-spilleren ble tatt av banen i det 81.minutt, til stående applaus. Ryan Babel kom inn i pausen. Klaas-Jan Huntelaar og Rafael van der Vaart scoret de to øvrige målene i 4-0-seieren. Nederland står med full pott i Norges gruppe, og ligger hele åtte poeng foran Skottland.

Spania startet med lagoppstillingen som vi presenterte i går, altså med Fernando Torres alene på topp, Albert Riera ute på venstrekanten og Xabi Alonso (90 minutter) sentralt på midtbanen. Riera og Torres hadde gode sjanser i åpningsminuttene. Tyrkia nettet mot spillets retning etter 26 minutter. En langpasning fra Arda Turan fant Tuncay Sanli. Semi Senturk kunne enkelt sette ballen i mål fra kort hold. Xabi Alonso utlignet fra straffemerket i det 62.minutt etter at Ibrahim Uzulmez handset på en heading fra Fernando Torres. Vinnermålet kom to minutter på overtid da Daniel Güiza, som kom inn for Torres i det 85.minutt, slo et innlegg til Riera. Liverpool-spilleren fant veien til nettmaskene med en avslutning som gikk mellom beina på en utrusende keeper. Pepe Reina og Alvaro Arbeloa var ubenyttede reserver. Spania har vunnet samtlige kamper i gruppe 5.

Yossi Benayoun følte seg ikke helt frisk før kampstart, melder uefa.com. Derfor startet midtbanespilleren på benken men ble byttet inn i pausen, på stillingen 1-0 til Hellas. Israel utlignet i det 60.minutt, men hjemmelaget trakk til slutt det lengste strået på Kreta. Israel ligger på 4.plass i gruppe 2 med 9 poeng, hele fire poeng bak Hellas og Sveits.

Steven Gerrard, igjen ute på venstrekanten, og Andriy Voronin startet for henholdsvis England og Ukraina på Wembley. Peter Crouch sendte engelskmennene i føringen etter 29 minutter, men Andriy Shevchenko, som erstattet Voronin ti minutter ut i andre omgang, utlignet etter en dødball kvarteret før slutt. England så ut til å kaste to poeng ut av vinduet. Men et frispark fra David Beckham i det 85.minutt ble headet tilbake av Steven Gerrard. John Terry var påpasselig frempå og sikret England en 2-1-seier. England har nå fem seirer av fem mulige i gruppe 6.

I naboppgjøret mellom Tsjekkia og Slovakia i Praha tok bortelaget ledelsen halvveis ut i første omgang. Men etter en halvtime var Martin Skrtel uheldig å heade ballen forbi keeper og i eget mål. Midtstopperen pådro seg også gult kort. Vertene dominerte etetr pause, men slovakia scoret vinnermålet syv minutter før slutt. Slovakia inntar 2.plassen i gruppe 3 med 12 poeng på fem kamper. Nord-Irland har 13 poeng, men to kamper mer spilt.

Det ble helsprekk for Argentina og Javier Mascherano i høyden i La Paz. Bolivia ledet 4-1 etter 60 minutter. Så ble Diego Maradonas menn redusert til ti spillere. Hjemmelaget scoret ytterligere to mål. Altså Bolivia-Argentina 6-1! Dette var Argentians verste tap på 60 år. Selv om kampen i realiteten var avgjort tidlig, ble Mascherano værende på banen til dommeren blåste av.

Andrea Dossena kom inn i det 55.minutt for Italia. I Bari ble hjemmelaget redusert til ti spillere allerede etter fire minutter, men Iaquinta ga likevel de asurblå ledelsen like etterpå. Tidligere Liverpool-spiller Robbie Keane utlignet imidlertid for Irland i siste spilleminutt. Italia topper gruppe 8.

Danmark tok en grei 3-0-seier hjemme i Parken mot Albania. Daniel Agger spilte samtlige minutter. Danmark topper gruppe 1 med 13 poeng på fem kamper.