Tøff oppgave for reservelaget i kveld

Liverpools reservelag er vertskap for den suverene serielederen Sunderland i kveld. Som divisjonens bunnlag må de røde gå for tre poeng. Gary Ablett innser at oppgaven blir tøff.

Liverpool innehar jumboplassen i Premier Reserve League North når fem seriekamper gjenstår, og får i kveld en tøff oppgave når den suverene serielederen Sunderland gjester Halliwell Jones Stadium i Warrington.

Avspark er klokken 20.00, og LFC TV sender kampen direkte med sendestart klokken 19.30.

De tidligere Liverpool-spillerne David Johnson og John Durnin vil være studiogjester hos programleder Claire Rourke, mens subersub David Fairclough vil være med å kommentere kampen sammen med Steve Hunter.

Reservelagsmanager Gary Ablett utfordrer nå sitt mannskap til å ta alle tre poengene, etter en rekke uavgjortkamper den siste tiden. Abletts mannskap er nemlig ubeseiret i ligaen i 2009. Men nå har de ikke spilt seriekamp siden 17.mars, og ligger altså helt sist i Premier Reserve League North etter at Middlesbrough slo Bolton 3-0 tirsdag kveld.

- Det er skuffende å ligge sist på tabellen etter den gode sesongen vi hadde i fjor. Målsettingen før sesongstart var å spille opp mot vårt beste gjennom hele sesongen, men det har vi ikke klart. Vi må bare innse at vi av en eller annen grunn har prestert under pari, sier Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Klarer vi å gjøre det bra i våre fem gjenværende kamper, vil vi i alle fall avslutte sesongen på en positiv måte og klatre litt på tabellen. Etter jul har vi ikke tapt en eneste ligakamp. Men vi har spilt uavgjort i veldig mange kamper. Flere enn vi liker. Men vi beveger oss i riktig retning, legger han til.

- Hovedmålet vårt er å få spillere inn i førstelagstroppen. Emiliano Insua og Nabil El Zhar har vært fast inventar i Rafas tropp, og nå er også Jay Spearing og Stephen Darby førstelagsaktuelle.

- Samtlige seks tap har vært ettmålstap. Vi har holdt tett i forsvar, men vi har ikke vært like sterke i angrep som vi var i fjor. Krisztian Nemeth har vært skadet i store deler av sesongen. Nå er han tilbake, og forhåpentligvis finner han tilbake til scoringsformen og bidrar til at vi klatrer på tabellen.

- Vi har benyttet mange spillere denne sesongen, sammenlignet med i fjor. Den fysiske utviklingen til disse unge guttene tar tid.

I kveld er det altså serieleder Sunderland som står på motsatt banehalvdel. Ablett vet at oppgaven blir tøff.

- Sunderland har vært like gode som de var i fjor. De slo oss 2-1 i begynnelsen av sesongen, i en kamp hvor vi ikke spilte spesielt bra. Vi vet dette blir en vanskelig kamp. De har et veldig sterkt lag, med noen veldig gode spillere.

- Neil Bailey har gjort en enestående jobb i Sunderland. Vi ser frem til kampen. Vi har gode spillere, men de må gå ut på banen å yte maksimalt.

Ablett fryder seg ellers over at Jay Spearing og Stephen Darby har blitt tilbudt nye langtidskontrakter med klubben.

- Det viser at manageren har tro på dem. Han ser deres fremtid i denne klubben. Denne duoen har jobbet eksepsjonelt hardt det siste året, og fortjener den belønningen de får.

- Jay og Stephen har vært våre to mest stabile spillere de siste to årene. De har begge debutert på førstelaget denne sesongen, og jeg håper at begge fortsetter den fine fremgangen.

Ablett kommenterer også det faktum at midtstopper Martin Kelly har blitt lånt ut til Huddersfield i League One, hvor han debuterte med bravur i tirsdagens 2-1 seier over Bristol Rovers.

- Jeg så Martin i aksjon for England U19 i forrige uke, og etter min mening var han en av banens beste spillere. Han virket rolig og avslappet, og spilte ballen ut av forsvar på en flott måte. På vei hjem etter kampen var det en rekke klubber som ringte og spurte om å få hente ham på lån. Jeg snakket med manageren neste dag, og vi kom til at det var riktig tid for ham å gå på utlån. Huddersfield er et godt lag, med en ung manager i Lee Clark. Terry McDermott er også hans assistent, så Martin er i gode hender og vil bli tatt godt vare på. Martin er en god spiller. Rafa har som kjent inkludert ham i Champions League-troppen denne sesongen.