Torres kan bli historisk

Dersom Fernando Torres scorer det første målet i mandagens Merseyside-derby, sletter han to klubbrekorder. Steven Gerrard leder Liverpool som kaptein for 250. gang på mandag.

Et nytt Merseyside-derby står for døren. På Anfield står Liverpool bokført med 38 ligaseire i disse lokaloppgjørene, mens Everton har 23. 28 kamper har endt uavgjort. Plusser vi på tallene for ligakampene som har vært spilt på Goodison har Liverpool vunnet 68 ganger, mot Evertons 56. 55 kamper har endt uavgjort. Kampen på mandag er altså det 180. ligamøtet mellom de to klubbene, og dermed det mest spilte lokaloppgjøret i engelsk ligafotball.

I september vant som kjent Liverpool 2-0 på Goodison, i en kamp hvor Fernando Torres gjorde begge målene. Det var de rødes sjuende seier på de ni siste besøkene hos de blå.

Liverpool har vunnet de tre siste ligakampene mot Everton. Sist de vant fire på rad var i august 1991, noe som for øvrig var i en sekvens på fem seire.

Regner vi med alle turneringer har Liverpool vunnet 82 av 208 lokaloppgjør. Everton har vunnet 64.

Seier på mandag vil medføre at de røde kan bokføre sin hjemmeseier nummer 200 i Premier League.

Fernando Torres vil ta mål av seg til å bli bare den tredje Liverpool-spiller til å score i begge Merseyside-derbyene i en Premier League-sesong. Emile Heskey (2000/01) og Robbie Fowler (1995/96) har klart bragden tidligere. Torres har gjort Liverpools tre siste mål i Merseyside-derbyene. Scorer han det første på mandag vil han skrive seg inn i historiebøkene. Ingen Liverpool-spiller har gjort fire mål på rad i disse lokaloppgjørene. I tillegg vil han bli den første i klubbens historie som scorer i sine tre første lokaloppgjør, noe Gary Lineker klarte for Everton i 1985/86.

Steven Gerrard vil være kaptein for Liverpool for 250. gang på mandag.

Liverpool spilte uavgjort for sjette gang denne sesongen mot Stoke. Påfølgende kamp etter de andre fem uavgjortkampene har blitt vunnet. Everton har på sin side vunnet sine tre siste ligakamper, alle med 1-0.

Evertons siste seier på Anfield kom i september 1999, da Kevin Campbell scoret seiersmålet etter bare fire minutter. De blå har kun vunnet to av sine siste 22 kamper på Anfield.

Dommer Howard Webb dømte tilsvarende kamp også i fjor, da Liverpool vant 1-0.