Torres må kanskje opereres

Dersom Fernando Torres blir brukt for mye, vil han kanskje måtte brokkopereres. Liverpool FC har fått spesialdispensasjon fra UEfA. Dommere for kampene onsdag og mandag offentliggjort.

Når man trodde det ikke var mulig å få flere dårlige nyheter, kommer det enda en til. Velinformerte Tony Barrett i The Times forklarer hvorfor Rafael Benítez og Liverpool må være forsiktig med juvelen Fernando Torres. Benítez har måttet tåle mye kritikk for å ha byttet han ut i lørdagens oppgjør mot Fulham, men dersom angriperen brukes for mye i den tilstanden han er i nå, vil det kunne få fatale følger.

25-åringen har nemlig slitt med brokk den siste måneden, siden han pådro seg skade på landslagssamling med Spania. På grunn av hans helsetilstand, har Liverpool forsøkt et opplegg der han spiller kamper, og kun deltar på treninger like før kamper. Man har et håp på Anfield om at han skal slippe gå gjennom operasjon dersom han får nok hvile, og muligheten til å droppe treningsøkter. Dette kan likevel ikke være nok for at han skal kunne unngå operasjon.

Barrett sier ingenting om dette vil påvirke hvorvidt Torres blir brukt i onsdagens kamp, men spanjolen er på flyet, og uttalelser fra Benítez tidligere i dag tyder på at han vil bli involvert.

Spesialdispensasjon fra UEFA
Liverpool FC har fått en spesialdispensasjon fra UEFA på grunn av den enorme skadelisten. Med Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Martin Kelly, Glen Johnson og Daniel Agger av forsvarere på skadelisten, har man fått lov til å hente inn 18 år gamle Daniel Ayala inn i stallen på B-listen. Grunnen til at man behøvde en dispensasjon for å ta inn Ayala, var at han kom til klubben så sent som han gjorde.

I tillegg har Rafa tatt med Stephen Darby til Lyon. En 21 år gammel back som aldri har startet en kamp for klubben.

Dommere til kampene mot Lyon og Birmingham
UEFA har utnevnt Belgias toppdommer Frank de Bleeckere som kampleder i skjebnekampen mot Lyon på onsdag. Belgieren har dømt Liverpool ved tre tidligere anledninger, og samtlige ganger har Liverpool gått seirende ut av kampen - samtlige kamper på Anfield. Hans assistenter blir Peter Hermans, Walter Vromans og Joeri van de Velde.

Peter Walton vil være dommer når Birmingham gjester Anfield neste mandag. Han vil ha med seg Trevor Massey og Stuart Burt på linjene. Walton var også kampleder sist lagene møttes i ligaen - da det endte 2-2 på St. Andrews i 2008. Walton har dømt 9 kamper denne sesongen, og delt ut 22 gule og to røde kort.