Torres nummer tre i FIFA-kåring

Det ble Cristiano Ronaldo som ble kåret til FIFA World Player of the Year i Sveits i kveld. Fernando Torres, som ble nummer tre i kåringen, skyver favorittstempelet over på Manchester United.

Fernando Torres gikk dessverre ikke til topps i avstemningen om FIFA World Player of the Year i kveld. Det ble som ventet Cristiano Ronaldo som ble den hederen til del under en seremoni i operahuset i Zürich. Lionel Messi ble nummer to, mens Torres tok tredjeplassen. Steven Gerrard havnet på 6.plass.

Torres uttaler til Liverpool Daily Post at han var beæret bare over å være blant de fem nominerte til tittelen.

- Det faktum at jeg er her og representerer min klubb og mitt land er noe som gjør meg stolt. Jeg er stolt over at det var to spanjoler blant dem fem nominerte.

Prisutdelingen er basert på stemmene fra landslagssjefene og landslagskapteinene til alle verdens landslag.

Torres har for øvrig latt seg intervjue av The Daily Telegraph i dag, og i det intervjuet skyver han favorittstempelet i ligainnspurten over på Manchester United.

- Manchester United har to kamper til gode på oss, og dersom de vinner begge dem vil de lede ligaen. Det er utvilsomt mulig for et lag med deres kvaliteter.

- Vi respekterer dem helt og holdent for de klassespillerne de har. Mange av dem er blant de beste i verden. De er klare favoritter til å vinne tittelen. Vi jobber hardt for å konkurrere med dem, og komme foran dem, og vi ligger faktisk an til det nå.

- Vi vet hvilken sjanse vi har nå. Vi må reise til Old Trafford, og vi møter Arsenal og Chelsea på hjemmebane. Vi bør ikke gi fra oss flere poeng av den typen vi avga på lørdag. Jeg tror både Liverpool, United og Chelsea fortsatt har sjanse til å vinne ligaen. Vi får kjempe til siste slutt, og se hva som skjer. Få lag er i stand til å gå til topps i Premier League slik situasjonen er nå, men vi kan klare det i år.

Torres føler at bortekampen mot Manchester United på Old Trafford den 14.mars blir spesielt viktig.

- Jeg tror kampen på Old Trafford vil avgjøre hvor tittelen havner. Dersom alt går som vi forventer vil vi reise dit i en lignende posisjon som vi er i nå. Vi må spille kampen og prøve å få med oss et godt resultat derfra. De siste årene har ikke Liverpool gjort det bra der.

Torres ville ellers ikke blande seg i ordkrigen mellom de to lags managere.

- Utsagnene til managerne berører ikke oss som er ute på banen. Jeg vet ikke deres motiver. Det er deres greie. Stort mer kan jeg ikke si.

- Det jeg kan si er at det er viktig for byen Liverpool og lagets fans å vinne ligaen etter 19 år. Fra den dagen jeg kom til klubben har jeg skjønt at det var det viktigste. Til og med viktigere enn å vinne Champions League. Vi har nå en god mulighet, ettersom vi kjemper jevnt med Manchester United og Chelsea i år. Både vi og dem har sjanser. Vi vil kjempe til siste slutt for å vinne tittelen som klubben har ventet på så lenge. Klarer vi det vil Liverpool fortsatt være den klubben i England med flest ligamesterskap.