Torres starter trolig også på søndag

Rafael Benitez bekrefter langt på vei at Fernando Torres vil spille fra start av i cupkampen mot Everton på søndag. Vi har nattens resultater i det sør-amerikanske U20-mesterskapet.

Fernando Torres startet sin første kamp siden november mot Everton på mandag. Noen nettkjenning ble det imidlertid ikke, selv om Liverpools nummer 9 var utrolig nære.

Rafael Benitez forventer at spissen vil stille enda skarpere skodd i søndagens cupbatalje. Spanjolen har gjort tre mål på tre kamper mot den blå naboen så langt i sin karriere.

- Jeg ble imponert over ham på mandag. Det er ikke lett å spille i et slikt intenst lokaloppgjør. Han var utslitt mot slutten, men han gjorde en bra kamp, sier Benitez om stjernespillerens innsats på mandag.

- Han er ikke langt unna å være tilbake i form nå. Det handler kun om å få kamptrening. Han trenger å spille kamper, legger manageren til.

- Spisser trenger å spille kamper og komme i scoringsposisjoner. Det er nøkkelen til å gi de selvtillit. Jo flere sjanser de får, jo større er muligheten for at de begynner å score mål. Forhåpentligvis klarer Torres å score på søndag, sier Benitez til Liverpoolfc.tv.

Manageren understreker ellers at det er viktig å ikke gi bort unødvendige frispark i farlige posisjoner mot et lag som Everton. De røde tapte som kjent to poeng etter at Yossi Benayoun forårsaket et unødig frispark nede ved dødlinja like før slutt i mandagens kamp.

- Vi har snakket om dette nå. Vi må være forsiktige, og ikke lage unødvendige frispark. I tillegg må vi legge ekstra vekt på å forsvare oss mot dødballer. Vi gjorde feil på mandag, men kanskje kan vi lære av det.

- Spillerne skjønner at vi må gjøre det bedre. Vi slipper vanligvis ikke inn mange mål, og det ser alltid ille ut når du slipper inn et viktig mål i et lokaloppgjør. Vi jobber med disse tingene hver uke, og trener på dødballsituasjoner i mot oss.

Søndagens kamp blir den første av tre kamper på en uke for de røde. Etter cupkampen venter en bortekamp mot Wigan onsdag kveld, før toppoppgjøret mot Chelsea neste søndag.

- Vi får se hvilke spillere jeg benytter på søndag. Vi har god tid til å tenke på dette, men vi må også ha kampene mot Wigan og Chelsea i bakhodet. Uansett mener jeg at vi har nok kvalitet i troppen til å håndtere dette, sier Benitez.

Manageren forventer at de andre topplagene også kommer til å tape uventede poeng i månedene som kommer.

- Jeg tror trenden med at topplagene avgir uventede poeng vil fortsette. Nivået i Premier League blir stadig bedre og jevnere. Det finnes lag som kan slå topplagene både på hjemme- og bortebane. Det er normalt at topplagene vinner flere kamper enn de taper, men de kan likevel gå på poengtap.

- Det er flott å henge med i toppen. At man er under press betyr at man fortsatt har sjanse til å vinne noe, avslutter Benitez.

U20 mesterskapet i Sør Amerika
I nattens kamper i gruppe A i det sør-amerikanske U20-mesterskapet vant Colombia 1-0 over Peru, mens vertsnasjonen Venezuela spilte 0-0 mot Ecuador. Dette er gruppen til Emiliano Insuas Argentina. Deres neste kamp er mot bunnlaget Peru natt til lørdag.

Tabellen i gruppen ser nå ut som følger:
Ecuador         2         1         1         0         2-4         4
Colmbia         1         1         0         0         1-0         3
Venezuela      2         0         2         0         1-1         2
Argentina       1         0         1         0         1-1         1
Peru              2         0         0         2         1-3         0