Torres takker Rafa

Fernando Torres forteller i dag om sitt forhold til sin manager Rafael Benítez til Liverpool Echo. Spissen stortrives på Merseyside, og savner ikke livet i den spanske hovedstaden.

Fernando Torres har vært en gedigen suksess siden han kom fra Atletico Madrid for £20 millioner for to år siden. På 84 kamper har han scoret 50 mål, og nettopp viste han hvor lojal han er, ved å signere en forlengelse av sin kontrakt i sommer. I dag tar han seg tid til å hylle sin manager.

- Rafa konsentrerer seg om den profesjonelle siden av ting. Han forsøker å forbedre hver minste detalj og bevegelse du gjør i løpet av en kamp, og han forklarer grunnene bak sine avgjørelser, sier 25-åringen i dag til Liverpool Echo.

- Han er heilt oppsatt på at du skal forstå hva du gjør, og hvorfor. Han er ikke fornøyd med at du bare gjør ting fordi han gir deg beskjed om det. Han sier ting som "Gjør det slik som dette. Forstår du hvorfor du blir fortalt om å gjøre det? Ikke? Da går vi gjennom det igjen".

- Jeg husker at folk stilte spørsmål om mine ferdigheter som målscorer da jeg signerte for klubben. Jeg ble kritisert fordi jeg scoret for lite mål. Det første Rafa fortalte meg var at jeg ble kjøpt for å score mål. Benítez er bestemt på at jeg skal være i det området, fordi det er der du scorer målene. Det var det første han fortalte meg. At vingen var for vingene, og at jeg skulle konsentrere meg om de to midtstopperne.

- På landslaget med Spania spiller vi veldig annerledes. Vi må alltid bevege oss. I England må jeg dra med meg midtstopperne slik at Gerrard kan løpe inn i rommet.

Torres innrømmer at han nå er lykkeligere både på og utenfor banen, enn han var i Madrid.

- Måten jeg ser på ting har forandret seg mye de to siste årene. Siden jeg gikk til Liverpool har jeg vært mye lykkeligere i livet. Jeg behøver ikke lenger ha alt ansvaret på mine skuldre, slik som i tiden fra Atletico Madrid. Da var jeg kaptein og supporter på samme tid, og kombinasjonen var uholdelig.

- I Liverpool har livskvaliteten min blitt forbedret, og jeg kan gjøre ting her som jeg ikke kunne i Madrid. Folk tror at siden jeg kom fra Madrid, så ville jeg ha alt der til å være lykkelig, men det var ikke slik. Madrid tok livet av meg. Jeg kunne ikke gå på kino, handle, laget gjorde det ikke bra, så det var konstant ubehaglig. Her er det motsatt. Du blir vant med å vinne, du kan gå rundt ute og folk på gatene respekterer privatlivet ditt, avslutter Torres.