Torres vurderer ikke andre klubber

Torres sier at han ikke kan se seg selv spille for noen annen klubb enn Liverpool, selv om det har gått trått sportslig denne sesongen. Benitez er sikker på at Torres er i klubben også i 2010/11.

Fernando Torres spiller sin ligakamp nummer 100 for Liverpool i morgen. Han har gjort 60 mål for de røde siden han ankom fra Atletico Madrid i 2007. Dette skal ifølge Tony Barrett i The Times ha fått styrtrike Manchester City til å rette søkelyset mot Liverpools toppscorer.

- Da Torres og Gerrard skrev under nye kontrakter i sommer visste de at vi er i en annerledes situasjon enn andre klubber, og at vi må håndtere det. De visste at vi måtte prioritere å redusere gjelden. Alle ønsker å vinne trofeer i denne klubben, og vårt mål er å vinne sølvtøy hvert eneste år om mulig. Noen muligheter er tapt for oss, men vi har fortsatt FA-cupen og Europaligaen å kjempe om, og vi vil også forsøke å klatre på ligatabellen, uttaler manager Benitez til The Times.

- Vi kan undre oss på hva fremtiden vil bringe, men det vil ikke hjelpe mine spillere å snakke om juni nå. Vi må fokusere på Wigan-kampen, og vinne den. I juni får vi analysere situasjonen. Jeg snakket med Steven og Fernando om fremtiden, og de støttet meg og er klar over at vi prioriterer nåtiden. Jeg har snakket lenge med begge to de siste par ukene. Vi har diskutert hvor vi står og hvor vi går, og hva vi ønsker å oppnå denne sesongen. Begge var veldige positive. De deler min sterke vilje til å legge denne dårlige perioden bak oss, og fremstå som like konkurransedyktige som tidligere sesonger.

Torres, som har kontrakt til 2014, står fullt og helt bak Benitez, ifølge Barrett.

- Det har ikke vært noen stor sesong så langt. Vi er ute av to turneringer, og vi har også kommet på etterskudd i ligaen. Men vi har fortsatt FA-cupen og Europaligaen å kjempe for. Vi må fokusere på det som ligger foran oss, i stedet for å se tilbake på det vi ikke lenger kan vinne. Laget har ikke prestert godt nok i ligaen, men sesongen er fortsatt ung. Akkurat nå kan jeg ikke se meg selv spille noe annet sted. Jeg ønsker bare å bidra til at laget presterer bedre, og forhåpentligvis blir vi her sammen også i fremtiden, sier Torres selv om situasjonen.

- Selvsagt ønsker Fernando å vinne ting, akkurat som jeg gjør, men jeg er sikker på at han kan realisere de ambisjonene her. Han ønsker å spille i Champions League neste sesong, og jeg kan garantere ham at han vil gjøre det, for vi vil bli blant de fire beste, uttaler Benitez.

Benitez har for øvrig ikke bestemt seg for om Torres skal starte mot Wigan i morgen eller ei.

- Fernando har gått 3-4 uker uten trening, så vi må være forsiktige. Jeg snakket med ham i formiddag, og han følte seg fin da. Men jeg vil veksle noen flere ord med ham i morgen før jeg bestemmer meg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Avstanden opp til fjerdeplassen øker
Kveldens resultater i Premier League har ikke bidratt til å gjøre jobben med å bli blant de fire beste i Premier League lettere for Liverpool. Aston Villa, med de tre tidligere Liverpool-spillerne Brad Friedel, Stephen Warnock og Emile Heskey på laget, vant 2- 0 borte mot Sunderland, etter at Heskey gjorde det første målet. Dermed er Villa oppe på tredjeplass på tabellen, åtte poeng foran Liverpool med en kamp mer spilt. Arsenal innehar nå fjerdeplassen, sju poeng foran Liverpool, men med en kamp mindre spilt.

Som ikke dette var nok, falt Liverpool også ned på åttendeplass på tabellen, etter at Birmingham slo Blackburn 2-1 og klatret til sjetteplass, tre poeng foran Liverpool. I de andre kampene i kveld vant Bolton 3-1 i bunnoppgjøret mot West Ham, mens Manchester United nå er likt i poeng med Chelsea i toppen av tabellen, etter at de beseiret Wolves 3-0 på Old Trafford. Alex Fergusons mannskap har imidlertid spilt en kamp mer enn Chelsea. Carlo Ancelottis menn har hjemmekamp mot Portsmouth i morgen.