Tredje kamp mot Leeds i ligacupen

Liverpool har kun spilt to kamper mot Leeds i ligacupen tidligere. Begge i 1972, da man spilte uavgjort 2-2 på Anfield før Kevin Keegan ble matchvinner på Elland Road i returoppgjøret.

Leeds kan måtte klare seg uten sin portugisiske midtstopper Rui Margues i morgendagens ligacupkamp mot Liverpool på Elland Road. Forsvarsspilleren har stått over de tre siste kampene på grunn av en hamstringskade. Yorkshire-klubbens kaptein, Richard Naylor, gjorde comeback for reservelaget i forrige uke, men figurerer trolig ikke mot Liverpool.

Britiske medier tror at Rafael Benitez kommer til å stille uten Steven Gerrard og Fernando Torres i Leeds, men spår at Daniel Agger vil gjøre comeback og at Fabio Aurelio vil starte kampen.

Det er fem år siden Leeds rykket ned fra Premier League. Liverpool har kun møtt Leeds en gang tidligere i ligacupen. Det var i 1972, da lagene spilte 2-2 (Kevin Keegan og  John Toshack scoret for Liverpool) i en kamp i 4.runde på Anfield. Liverpool vant returoppgjøret på Elland Road 1-0 med Kevin Keegan som matchvinner på overtid, etter at Johnny Giles hadde brent et straffespark for vertene.

Liverpool har vunnet ligacupen hele sju ganger, noe som er rekord, men Rafael Benitez har fortsatt til gode å lede laget til topps i denne turneringen. Nærmest kom han i 2005, da de røde tapte finalen mot Chelsea. Liverpool har også vært i finalen av turneringen flere ganger enn noe annet lag, med 10 finaler.

Liverpool er ubeseiret på sine siste seks kamper borte mot Leeds. Alle i Premier League. Siste gang man tapte å Elland Road var da Mark Viduka gjorde alle fire målene for vertene i en kamp som endte 4-3 i 2000. Den sesongen tapte Liverpool begge kampene for Leeds, som vant 2-1 på Anfield i april 2001. Steven Gerrard scoret for hjemmelaget, og ble senere utvist. Morgendagens dommer, Alan Wiley, dømte også den matchen.

Leeds har vunnet alle sine fem hjemmekamper denne sesongen, og står også bokført med 15 strake seire på egen grunn om vi ser bort fra uavgjortkampen mot Millwall i fjorårets play-off. Yorkshire-laget er ubeseiret denne sesongen, med 9 seire og en uavgjort på sine ti spilte kamper. De har fortsatt ikke sluppet inn mål i første omgang i noen kamp denne sesongen.

I Carling Cup beseiret de Darlington 1-0 på bortebane i 1.runde, mens de slo Watford hjemme etter ekstraomganger i 2.runde.

Forsvaret til vertene er det gjerrigste i League One. De har sluppet inne bare fire mål på åtte kamper.

Liverpool har på sin side vunnet sine fire siste kamper, og har gjort 11 mål på disse.

Lagene møttes sist i februar 2004, da det hele endte 2-2 på Elland Road. Harry Kewell og Milan Baros scoret for Liverpool i første omgang.