Trekker fram Amoo og Dalla Valle

Direktøren på Liverpools ungdomsakademi, Frank McParland, mener at David Amoo og Lauri Dalle Valle er blant et lite knippe juniorer i klubben som kan greie å ta steget opp.

I et langt intervju med foxsport.com sier McParland litt om tankene framover med Liverpools ungdomsakademi, hvor han som nyansatt direktør nå er understilt en Rafael Benitez med frie tøyler også overfor klubbens juniorer.

- Det er restriksjoner på akademisystemet som gjør at du kan ikke hente inn utenlandske ungdommer under 13 år hvis ikke familien bosetter seg her, og det er ikke noe vi gjør i Liverpool. Å få tak i spillere som er eldre enn 16 år er ikke så vanskelig siden de fleste land tillater 16-åringer å bli profesjonelle. Førstelaget til Liverpool har et enormt speidernettverk over hele verden, men min jobb her på akademiet er å fokusere på spillere som hører til nærmere oss. Skulle det være et glimrende talent fra et annet sted i verden og vi har en sjanse til å få ham, da vil vi selvsagt prøve det, men vårt hovedfokus vil være Storbritannia og Irland.

- Det er nå 11 år siden Steven Gerrard hadde sin debut og siden har vi ikke hatt en spiller som har spilt regelmessig på førstelaget. Det viser at vårt system ikke har fungert og det er derfor det blir gjort så mange forandringer på akademiet. Rafa vil veldig gjerne se at en lokal spiller greier å bryte igjennom og det er vårt mål de neste årene.

- Det er glimrende at vår nye trener på akademiet, José Segura, hadde en stor del av æren for et suksessfylt juniorlag hos Barcelona som produserte spillere som Iniesta og Xavi, men engelske klubber har også hatt noe suksess de siste årene med dette. Manchester United hadde fem eller seks spillere fra sitt akademi som fikk sine debuter forrige sesong, mens Manchester City og Middlesbrough også har fått frem spillere. Det er unge spiller der ute som er gode nok og det er opp til oss å sørge for at de ender opp her. José kan bidra med utenlandsk innflytelse, mens trenere som meg selv kan gi akademiet en mer engelsk stil. Hvis vi kan få de to stilartene til å fungere sammen vil det være stort for klubben.

- Det er litt for tidlig å si siden jeg ikke har vært her så lenge, sier Frank McParland på spørsmålet om det er noen på akademiet som er gode nok til å senere kunne bli en førstelagspiller.

- Det er fire eller fem spillere som har gjort det rimelig bra i juniorcupen. David Amoo er en spiller som har potensial. Han har fortsatt langt igjen som spiller men har mye rått talent og kan være en å holde øye med. Lauri Dalla Valle er en annen spiller som har gjort det bra og hvis han kan fortsette å utvikle seg kan han greie å ta steget opp.



- For øyeblikket har vi veldig lite med spillere som avanserer i gradene slik at vårt umiddelbare mål er å få en spiller igjennom og så forhåpentligvis kan det være en start. Det som er bra er at Rafa og Sammy Lee vil komme ned hit for å se på og dersom gutten er god nok vil han bli gitt alle muligheter til å kunne få suksess i denne klubben.