Trolig ferdig med sommerhandelen

Benítez tror ikke det blir flere spillerkjøp i sommer. Manageren ønsker å bli ut kontraktstiden. Joe Kennedy tar fatt på studier idrettsvitenskap. Bok har solgt nesten 700 eksemplarer.

Kjøpet av Sotirios Kyrgiakos fra AEK Athen ble sommerens tredje og trolig siste kjøp for Rafael Benítez. Denne uken skrev Tony Barrett i The Times at Liverpools manager kun hadde £2M igjen av sitt overgangsbudsjett, og dette har nå blitt brukt på 30-årige Kyrgiakos.
- Jeg tror ikke det blir flere, svarte Rafael Benítez til pressen i går.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Ifølge Liverpool Echo kostet midtstopperen £1,5M. Enkelte andre medier mener at overgangssummen ligger på £2M, mens AEK oppgir 3 millioner euro (cirka £2,5M).

Forrige sesong signerte Rafael Benítez ny kontrakt med varighet frem til 2014. Støtten Benítez har fått fra eierne George Gillett og Tom Hicks på overgangsmarkedet denne sesongen har blitt kritisert, blant annet fra supportergruppen Spirit of Shankly. Manageren er likevel ikke i tvil om at han ønsker å bli i klubben i hvert fall frem til kontrakten utløper.
- Jeg kan fortelle alle at min hengivenhet overfor klubben fortsatt er der. Da jeg signerte ny kontrakt, var det på grunn av staben og spillerne, uttaler Benítez ifølge Mirror.

- Jeg sa til alle at jeg ville bli. Det er min avgjørelse. Jeg er virkelig fornøyd her. Jeg ville like å bli kontraktstiden ut. Fansen vet dette, og det er det viktigste for meg.

Ifølge rapporter i media var en diskusjon mellom eierne og Benítez om overgangsbudsjettet grunnen til at det oppsto rykter om at Benítez hadde gått av som manager før Stoke-kampen.
- Problemet her er at ryktene spres veldig, veldig fort. Selv folk som kjenner meg ønsket å vite hva som skjedde. De spurte alle: "Skal du gå? Hva skjer?" Jeg ble overrasket selv.

- Vi hadde tilsvarende situasjon da vi møtte Real Madrid i Champions League. Det var en overraskelse da, men vi vant kampen.

- Denne gang fikk jeg meldinger mens jeg forberedte Stoke-kampen. De kom på min telefon.  

- Vi hadde en samtale med laget, og da kom meldingene. Jeg måtte konsentrere meg, men ingen hadde forventet det. Jeg vet ikke hvordan, men noen har snakket om dette og ryktene har vokst.

- Jeg kan likevel garantere dere at ingenting påvirket meg mens jeg forberedte meg til Stoke-kampen

Kennedy tar fatt på studier
Joe Kennedy var kaptein på Liverpools juniorlag som spilte finale i FA Youth Cup mot Arsenal forrige sesong. Midtstopperen ble frigitt etter sesongslutt, men skal nå begynne på studier i idrettsvitenskap ved John Moores University.
- Joe er en person som har vist hengivenhet og målrettet innstilling, ikke bare til fotball, men også til sin utdannelse mens han var i Liverpool FC, uttaler Phil Roscoe, sjef for utdanning- og velferdavdelingen på The Academy i Kirkby.

- Selvsagt er det tøft for en juniorspiller å håndtere det faktum at han har blitt frigitt av klubben, og det har ikke vært noe annerledes for Joe.

- Joe har reagert på dette på en svært positiv måte. Ved hjelp av kvalifikasjonene han har fått gjennom utdannelsesprogrammet i klubben har han kunnet melde seg på et kurs i idrettsvitenskap på John Moores University.

- Vi ønsker Joe alt god for fremtiden. Som klubb vil vi også fortsette å støtte Joes utdanning og velvære i denne perioden.

Nesten 700 eksemplarer solgt
Boken "We had dreams and songs to sing" av Keith Salmon har solgt nesten 700 eksemplarer. I boken fortelles historien om en Liverpool-supporters forhold til klubben fra tragediene på Heysel og Hillsborough frem til triumfen i Istanbul. Boken er til salgs hos HMV på Merseyside, Waterstones i Liverpool, i butikken til Hillsborough Justice Campaign og på www.wehaddreamsandsongstosing.co.uk. Mer info på Liverpoolfc.tv.