Troppen skal benyttes

Spillerstallen er bedre, og derfor lettere å ta ut startelleveren mot Preston enn mot Burnley for fire år siden. Kaldt i England, men kampen er ikke i fare. Priser til Torres, Darby og Gerrard.

Rafael Benítez var tilbake på Melwood på onsdag, og han fikk se Fernando Torres, Martin Skrtel og Fabio Aurelio i god fremgang etter skadeopphold. Trioen er i troppen til kveldens kamp mot Preston. Liverpool Echo tror kanskje at både Torres og Skrtel starter på benken. Engelsk presse virker også å mene at Pepe Reina og Dirk Kuyt får en velfortjent pause. Benítez kommer til å gjøre forandringer i startoppstillingen, men i motsetning til da de røde ble slått ut av Burnley i 2005, så tror manageren at spillere som ikke spiller fast kan levere varene.
- Vi vet at FA-cupen er en fantastisk turnering. Vi vant den i 2006 fordi vi hadde troen, sier Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Nå har vi en bedre spillerstall enn vi hadde den gang. Folk har spurt meg om mitt laguttak til denne kampen. Jeg forteller dem at det er enklere når du har bedre spillere med mer kvalitet.

- Vi ønsker å gå videre, men vi er også involvert i to andre turneringer. Så det vil være viktig å bruke troppen.

- Hvis man ikke klarer å gå videre når du bytter ut spillere, betyr det kanskje at troppen ikke er sterk nok. Da må du konsentrere deg om én eller to turneringer.

- Men i dette tilfellet, da troppen er bedre, kan vi endre på laget og likevel forsøke å holde det samme nivået.

Rafael Benítez vet at det kommer overraskelser i 3.runde av FA-cupen, og synes det er en utfordring å møte et Championship-lag borte.
- Disse kampene er veldig farlige. De kan være ekle fordi du spiller mot gode lag. Det vil være en spesiell begivenhet for dem å møte Liverpool.

- Vi vil vise Preston mye respekt. Vi skal stille med et sterkt lag.

- Jeg har sett noen videofilmer av Prestons kamper. Vi har også hatt speidere ute. Vi vet at de gjør en god jobb i ligaen.

- Vi håper vi har lært noe om hvordan de spiller, men jeg tror det kan bli totalt annerledes på kampdagen.

- I de fleste kampene vil de gi 100%. Kanskje ettersom det er Liverpool, vil de gi 150%. Vi må være forsiktige.

Kveldens kamp har avspark klokken 18.25, og vises direkte på Viasat Sport i Norge, Viasat Fotboll i Sverige og Kanal 5 i Danmark. Vi følger oppgjøret også her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Kaldt i England, men kampen ikke i fare
Det har vært minusgrader i Preston i natt, men Lancashire-klubben har stor tro på at kampen går som planlagt. Gressteppet på Deepdale har ligget tildekket den seneste uken. Banemann Pete Ashworth insisterer på at FA-cupkampen ikke er i fare.
- Vi dekket til banen rett etter kampen vår 2.juledag. Vi la på et nytt sett på lørdag, så det er fint. Det skal ikke være mye å bekymre seg for, forklarer Ashwort ifølge Liverpool Echo.

Priser delt ut
Den såkalte offisielle Liverpool Supporters Club avholdt den årlige prisutdelingen i juleuken. Fernando Torres ble "Årets spiller" fulgt av Steven Gerrard og Pepe Reina. Stephen Darby fikk prisen "Ian Frodsham Young Player of the Year Award" for sin sportslige fremgang de seneste 12 månedene og for sin utmerkede oppførsel utenfor banen. Steven Gerrard mottok "Emlyn Hughes Award", Jimmy Case fikk "Tom Saunders Award" og Alan Hansen ble belønnet med "Billy Liddell Award". Gerrard var henrykt over å bli nevnt i samme åndedrag som Emlyn Hughes.
- Hvis jeg kan vinne halvparten så mye som han (Emlyn Hughes), vil jeg være mer enn lykkelig, uttalte Gerrard.