Tror på ny kontrakt for Rafa

Guillem Balague sier at møter mellom Liverpools eiere og Rafa har klarnet luften og banet vei for ny avtale for manageren. Keane sier han ikke var noe problem. Liverpool jakter 14-åring.

Benitez får mer kontroll
Den spanske journalisten Guillem Balague skriver på sin hjemmeside at Hicks og Gillett skal ha akseptert at Rafael Benitez må få større kontroll over det fotballmessige som manager, og at et møte mellom partene sist helg har bedret forholdene og banet vei for at Benitez får en kontrakt fram til 2013.

- George Gillett og Tom Hicks møtte Liverpools manager og hans agent, Manuell Garcia Quilon, sist helg og alle føler at diskusjonene var positive. Det hjalp for partene og møtes ansikt til ansikt, og også det faktum at klubbens eiere har gjort forespørsler i andre klubber om hva som er regnet som akseptabelt i forhold til hva en manager i britisk fotball skal kontrollere. Det er blitt antydet at eieren av Aston Villa, Randy Lerner, var en av dem som ble forespurt.

- Det skal være nesten enighet om at det beste nå for Benitez er å signere en fornyet kontrakt som vil gjenspeile hans status som manager, heller enn at han bare er en trener. Den vil holde ham på Anfield i ytterligere fire sesonger etter at denne sesongen er avsluttet. George Gillett har nå innrømmet at det beste for LFC er at denne saken blir løst så fort som mulig slik at laget som skal kjempe om ligatittelen ikke blir forstyrret av utenomsportslige ting.

- Etter å ha ventet i tre måneder på et konkret tilbud fra amerikanerne, vil ikke Benitez skrive under noe umiddelbart, og det har vært rykter på Melwood om at det fortsatt er et par spørsmål igjen å løse. Den siste helgen har imidlertid hjulpet til å bygge broer mellom alle partene og, slik jeg forstår det, vil en avtale til slutt bli sluttført om det så vil skje med en utsettelse.


- Ikke et råttent egg
Det ble en kort karriere for Robbie Keane på Anfield. Ved siden av at iren slet med å finne nettmaskene, var det flere antydninger til at hans kjemi med manager Rafael Benitez heller ikke var den beste. Keane hevder imidlertid at han aldri var noe problem, men at manageren ikke hadde tro på ham og at det var vanskelig å akseptere at han mot slutten verken var på banen eller benken i enkelte kamper.

- Noen ganger fungerer ikke en overgang. Jeg arbeidet hardt på trening hver dag. Jeg gjorde alt jeg kunne, men noen ganger er det bare slik at manageren ikke har sansen for deg, sa Keane da han ble presentert som ny spiller i Tottenham.

- Det er aldri lett for en angriper som er ut og inn av laget. Du behøver din fysiske form og din skarphet. Jeg elsker å spille, men jeg spilte ikke så ofte som jeg skulle ha ønsket.

- Det var spesielt vanskelig å håndtere at jeg ble satt ut av troppen. Jeg har aldri blitt satt ut av en tropp siden jeg var 17.

- Hvis jeg hadde vært et råttent egg kunne jeg ha forstått det, men jeg arbeidet hardt hver dag.


Vil ha nytt talent fra Barcelona
Ifølge rapporter som Sky Sports har fått fra Spania skal Liverpool nå jakte på det 14-årige stortalentet Gerard Deulofeu hos Barcelona. Arsenal og Chelsea skal også være linket til unggutten, som Liverpools speider Paco de Gracia skal ha anbefalt overfor Rafa Benitez. Liverpool sikret seg tidligere Dani Pacheco, som nå spiller på klubbens reservelag, til betydelig vrede fra nettopp Barcelona.