U18: Liverpool - Man City 1-1

Astrit Ajdarevic var tilbake på Liverpools lag etter prøvespill i Blackburn, når de røde i dag holdt serielederen til 1-1 på akademiet i Kirkby. Lauri Dalla Valle gjorde Liverpools mål.

Toppoppgjør i U18-serien.

Liverpool: Martin Hansen, Jack Metcalf, Andre Wisdom, Joe Kennedy, Christopher Buchtmann, David Amoo, Michael Roberts (Adam Pepper 66), Astrit Ajdarevic, Thomas Ince (Alexander Kacaniklic 70), Lauri Dalla Valle, Nathan Eccleston.
Ubenyttede reserver: Hakan Duyan, Michael Scott, Shane O'Connor.

Manchester City: Joe Clegg, Kieran Trippier, Gregory Cunningham, Tom Smith, Dedryck Boyata, Andrew Tutte, Ahmad Benali (Jack Redshaw 75), Abidisalam Ibrahim, Robert Mak, Alex Nimely-Tchuimeni (Sean Tse 87), Christopher Chantler.
Ubenyttede reserver: John Guidetti, Eirik Johansen, Omar Elabdellaoui.

Det er verdt å merke seg at Astrit Ajdarevic er tilbake på Liverpools lag etter å ha vært på prøvespill i Blackburn.

1.omgang:

4.min:  0-1 Robert Mak. Serieleder Manchester City tar ledelsen på kampens første angrep. Gjestene kommer rundt på høyrekanten og får lagt hardt og lavt inn i feltet. Der dukker Robert Mak opp og bredsider ballen i mål fra fem meters hold.

4.min:  Liverpool-keeper Martin Hansen må ha behandling etter å ha kastet seg inn i situasjonen som førte til scoringen. Dansken kommer seg til slutt på beina igjen, og fortsetter kampen. Han halter, så det er tydelig at målvakten har fått seg en kraftig smell.

23.min:  Thomas Ince slår en innoverskrudd corner fra høyre. På bakre stolpe står midtstopper Joe Kennedy og bredsider ballen i stolpen fra fem meters hold.

35.min: Christopher Buchtmann, som har slitt med sin mann i hele første omgang, ble rundingsbøye på venstresiden. Dermed får City lagt inn i feltet. Der stiger Robert Mak til værs, men han får ikke ordentlig kraft bak headingen og ballen triller til side for mål.

38.min: David Amoo, som kanskje har vært Liverpools beste i første omgang, kommer til dødlinja. Han fører ballen innover mot mål langs krittstreken, og får lagt hardt inn i feltet fra kloss hold. Etter litt klabb og babb inne i feltet får City klarert.

42.min: City angriper og et gjennomspill finner Ibrahim like innenfor sekstenmeteren midt på mål. Midtstopper Joe Kennedy kaster seg inn i situasjonen og får taklet i siste liten, i det City-spilleren skal fyre av mot mål.

43.min: Joe Kennedy holder en City-spiller i trøya innenfor sekstenmeteren, og gjestene roper på straffespark. Dommeren vinker det hele videre.

45.min:  1-1 Lauri Dalla Valle. Astrit Ajdarevic spiller en ball på tvers til Lauri Dalla Valle. Finnen vender opp og klemmer til med et lavt skudd fra drøye 16 meter. Ballen suser inn nede i venstre hjørne. Nesten en tro kopi av Steven Gerrards scoring mot Everton på mandag.

Det ble lagt til tre minutter i første omgang, og Liverpool benyttet tilleggstiden godt og utlignet mot spillets gang på et knallhardt skudd fra Lauri Dalla Valle. Gjestene har hatt overtaket og vært det førende laget i store deler av første omgang. Liverpool hadde en god periode midtveis i omgangen, og avsluttet også omgangen godt. Keeper Martin Hansen og høyreving David Amoo har vært Liverpools beste spillere de første 45 minuttene.

48.min: Nathan Eccleston dribler seg frem og bir felt 20 meter fra mål. Han tar selv frisparket og skyter halvannen meter over.

60.min:  En City-spiller får gult kort etter å ha taklet Joe Kennedy stygt.

65.min: City får frispark 25 meter fra mål. Trippier skyter like utenfor venstre stolpe, men keeper Hansen virker å ha brukbar kontroll på skuddet.

66.min:  Kampens første bytte. Adam Pepper erstatter Michael Roberts på Liverpools sentrale midtbane.

70.min:  Alexander Kacaniklic erstatter Thomas Ince på venstrevingen.

75.min:  City gjør sitt første bytte. Redshaw kommer inn for Benali.

78.min:  Nathan Eccleston får gult kort for en unødvendig og brutal takling midt på banen.

80.min:  Citys målscorer, Mak, fører ball og skyter fra 16 meter. Hansen er flott nede og får slått skuddet til corner.

85.min:   Nathan Eccleston med en ny horribel takling midt på banen. Får sitt andre gule kort og blir utvist.

87.min:  City setter inn Tse for Nimely-Tschuimeni.

90.min:  Et gjennomspill finner Mak, som kommer alene med Hansen. City-spissen forsøker å runde keeper, men dansken gjør en nydelig inngripen når han kaster seg ned i beina på motspilleren og tar ballen i fast grep.

Det ble poengdeling mellom Liverpool og Manchester City under flotte spilleforhold i Kirkby i dag. Sol og mange plussgrader skapte en trivelig ramme rundt toppkampen. Andre omgang ble en jevnspilt affære, der lagene hadde hver sine perioder. Det skjedde imidlertid lite foran målene, så uavgjort må sies å være et rettferdig resultat. Liverpool måtte avslutte kampen med ti mann, etter at Nathan Eccleston foretok to fullstendig unødvendige taklinger midt på banen og fikk marsjordre fem minutter før full tid. Hos hjemmelaget var keeper Martin Hansen den beste. David Amoo var bra i første omgang, men var lite synlig etter pause. Andre Wisdom gjorde en god kamp i midtforsvaret, mens Alexander Kacaniklic hadde et friskt innhopp på venstreflanken.