U18 møter Crewe

Liverpool U18 er vertskap for Crewe på akademiet i Kirkby klokken 12.00 i dag. De røde ligger tredje sist på tabellen med 12 poeng, mens gjestene ligger helt sist med 10 poeng.

Med andre ord er dette en viktig kamp i bunnstriden i den svært jevne U18-serien. For Liverpool er det for eksempel bare tre poeng opp til Manchester United på tredjeplass.

En av de som håper på spilletid på akademiet i dag er Michael Ngoo, en av de ferskeste tilvekstene til troppen. Han kom som kjent til Liverpool fra Southend for drøye to måneder siden.

- Jeg har funnet meg godt til rette i Liverpool, og synes det er morsomt på trening hver eneste dag. Opplegget her er utmerket, og lagkameratene mine er en gjeng med gode gutter, sier tenåringen, som vokste opp i Beckton øst i London, til Liverpoolfc.tv.

Ngoo startet karrieren for et lag som heter Pegasus. Han gikk derfra til West Ham, og da han ble frigitt av dem fikk han prøvespille for Southend. Den mørkhudede spissen gjorde det bra der, og Liverpool slo til foran nesen på Manchester United og hentet ham til nordvest.

- Jeg ble rådet til å gå til Liverpool, og jeg er fornøyd med valget mitt. Nå ønsker jeg å bli enda bedre, sier han.

Spissen mener hans fremste styrker er evnen til å holde på ballen og å komme på gode løp bak forsvarerne.

- Jeg jobber hardt for laget, og prøver å gjøre de riktige løpene, slik at jeg er på riktig sted når innleggene kommer inn i feltet.

- Det er oppmuntrende å se at tidligere U18-spillere som Martin Kelly og Nathan Eccleston har fått prøve seg på førstelaget. Er du god nok, vil du få sjansen. Og da må du bare sørge for å ta den. Jeg synes Kelly gjorde det svært bra hjemme mot Lyon, og det var flott for Nathan å få noen minutter mot Arsenal og Fulham.

- Jeg fikk trene med førstelaget for en drøy uke siden. Det var en flott opplevelse. Carragher var veldig støttende, og det ga oss selvtillit.

- Jeg slet litt med å skjønne hva trener Rodolfo Borrell ville at vi skulle gjøre til å begynne med, men nå begynner vi å forstå hva han forventer av oss. Vi begynner å fungere som lag nå, både på og utenfor banen. 3-0 seieren over serieleder Blackburn var et vendepunkt for oss.

- Vi har et veldig ungt lag, og det har vært en tilvenningsprossess til et nytt system under en ny trener. Derfor har resultatene vært litt opp og ned.