U18 slo serielederen

Liverpool U18 overrasket stort ved å slå serieleder Blackburn hele 3-0 på bortebane. Michael Ngoo gjorde to av målene, i tillegg til at James Ellison satte inn et straffespark.

Det var ikke ventet at Liverpool, som lå nest sist på tabellen før denne kampen, skulle slå den suverene serielederen så enkelt. Blackburn var faktisk ubeseirede foran denne kampen, etter seks seire og to uavgjorte på de åtte første kampene, men seiersrekken tok en brå slutt på Brockhall i dag.

Liverpoolfc.tv rapporterer om en fantastisk forestilling av Rodolfo Borrells unge lag, og dermed slo man flott tilbake etter forrige helgs uheldige 1-0 tap for Bolton.

Etter en nervøs start skapte hjemmelaget de to beste sjansene det første kvarteret. Liverpool-keeper Chris Oldfield lot seg ikke lure ned og blokkerte Josh Morris sitt skudd etter 13 minutter. Minuttet etter var Liverpool-keeperen igjen på pletten, og reddet et skudd fra Jason Banton som hadde retning krysset.

Etter dette tok Liverpool fullstendig over kampen, og de røde tok ledelsen etter 23 minutter på et straffespark som James Ellison satte i nettmaskene etter en forseelse av Rovers-keeper Josh Swann. Ellison var sikkerheten selv når han fintet ut keeper og satte ballen i motsatt hjørne.

Blackburn kan takke den irske U18-landslagspilleren Anthony O'Connor for at de røde ikke økte sin ledelse etter en halvtimes spill. Iren klarerte på egen målstrek.

Etter 72 minutter burde Liverpool ha doblet ledelsen når Tom Ince (bildet) fikk god tid foran mål. Men på en eller annen måte klarte han fra god posisjon på bakre stolpe å heade ballen rett opp i lufta, og hjemmlaget fikk klarert.

Liverpool gjorde så to mål i løpet av kampens siste ti minutter. Innbytter Michael Ngoo gjorde begge målene, og den tidligere Southend-spilleren ble dermed dagens mann for de røde. Det er ikke mer enn en måned siden han kom til klubben, og i dag fikk han virkelig vist sitt potensial. Han første mål kom etter flott pasningsspill i de 83.minutt, og et minutt før slutt utnyttet han en keepertabbe.

Blackburn-spilleren Michael Potts fikk for øvrig se det røde kortet for protester ved kampslutt.

Blackburns lag: Swann, Parry (Knowles 75), Hall, Potts, Hanley, O'Connor, Evans, Morrissey (Ajagbe 46), Hitchcock, Morris, Banton. Ubenyttede reserver: Vastić, Pearson, Bowen.

Liverpools lag: Oldfield, Flanagan, Robinson, Sama, Wisdom, McGiveron, Roberts, Coady, Ellison (Ngoo 46), Adorjan, Ince. Ubenyttede innbyttere: Ihiekwe, Belford, Clair, Silva.