UEFA i ferd med å komme til fornuft

En pressemelding fra UEFA kan tolkes dit hen at Liverpool slipper å spille kvartfinale den 15.april, som er 20-årsdagen for Hillsborough-tragedien. Liverpool FC utgir spesialmagasin om Sami Hyypiä.

UEFA har gått ut med en pressemelding etter at flere medier har antydet at Liverpool har fått avslag på sin forespørsel om å slippe og spille kamp på 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken.

- Vi er klar over den store betydningen som datoen 15.april har for både Liverpool FC og deres fans, og det er grunnen til at vi vil gjøre alt vi kan for å sørge for at klubben slipper å spille andre kamp i kvartfinalen i UEFA Champions League på denne datoen, siteres UEFA-president Michel Platini i pressmeldingen.

- Jeg har hatt jevnlig korrespondanse med Liverpool FC angående denne saken i en tid nå, og har full sympati med klubbens synspunkt om at det er viktig å respektere datoen 15.april med tanke på de som mistet livet på Hillsborough. Dette vil bli 20-årsdagen for den tragiske katastrofen i 1989, noe som gjør dette enda mer relevant. Det vil vi ta i betraktning, konkluderer Platini.

Det er likevel verdt å merke seg at UEFA heller ikke nå går så langt som å garantere at Liverpool slipper å spille kvartfinale onsdag 15.april.

Spesialmagasin om Sami Hyypiä
Sami Hyypiä feirer ti år som Liverpool-spiller, og Liverpool FC utgir i den forbindelse et spesialmagasin som har fått tittelen "Oh Sami Sami". Magasinet er på 84 sider, og tar for seg karrieren til den sympatiske finnen. Her finner man bidrag både fra nåværende og tidligere lagkamerater, samt fra Sami selv. Bladet koster £3.99 og kan blant annet kjøpes fra www.merseyshop.com.