Uforglemmelig uke for Spearing

Debut på Anfield mot Real Madrid er noe scouseren Jay Spearing aldri kommer til å glemme, da The Kop begynte å synge innbytterens navn mot slutten av 4-0 seieren.

"There's only one Jay Spearing" ljomet det fra et fullsatt Anfield, da 20-åringen fra Wirral spilte de siste minuttene i Champions League kampen mot Real Madrid som han aldri skulle ha gjort annet.

- Det har ikke vært en bedre uke i min karriere, understreker Jay til LFC Magazine.

- Det å komme inn mot Real Madrid var litt av en opplevelse.

- Hele plassen boblet av selvtillit foran neste kamp på Old Trafford, og å vinne 4-1 der var noe helt spesielt. Når du tenker på at de bare har sluppet inn fem mål hjemme i ligaen under resten av sesongen, avsluttet det en uke som Liverpool Football Club aldri vil glemme.

- Jeg vil også huske det så lenge jeg lever, det blir liksom vanskelig å glemme at en har spilt sin første kamp på Anfield mot Real Madrid.

- For å være ærlig var jeg mer nervøs i min debut mot PSV. Det var første gang jeg hadde vært på en bortekamp og faktisk vært ute på banen.

- På Anfield, var det noen fans som ropte til meg da jeg varmet opp, "kom igjen" og slike ting. Det roet meg ned og ga meg selvtillit, da jeg visste at fansen støttet meg.

- Da vi ledet 2-0 ved pause tenkte jeg for meg selv "la meg nå bare få en sjanse".

- Atmosfæren var utrolig. Jeg kunne nesten ikke tro lydnivået nede ved sidelinjen da Stevie G scoret det tredje målet. Da jeg endelig kom innpå var jeg mer spent enn nervøs, og jeg ønsket bare å vise at jeg kunne hjelpe laget. Samtidig måtte jeg holde hodet kaldt og spille mitt eget spill uten å fly rundt som en villmann. Jeg føler jeg gjorde det ok.

- Det var utrolig for meg å høre det, sier Spearing om da man begynte å synge hans navn.

- Det er mange ganger hvor jeg har vært på tribunen og sunget navnet til en spiller, men denne gangen var det meg. Jeg kunne høre det klart og tydelig, det var etter at jeg hadde taklet Rafael van der Vaart på midtbanen og spilt ballen ut til Kuyt.

- Det ga meg det største løftet jeg noen sinne har opplevd. Å vite at fansen støttet meg og ønsket at jeg skulle gjøre det bra.

- Da jeg kom tilbake i garderoben fleipet sjefen og Sammy (Lee) med at jeg bare gikk rundt og gliste. Jeg greide bare ikke å la være.

- Dette er nøyaktig hva jeg håper å kunne gjøre hos Liverpool Football Club. Det å ha spilt i to kamper i Champions League er glimrende for meg. For tre år siden drømte jeg bare om å kunne spille i hva som trolig er den største klubbturneringen i verden. Men jeg er nødt til fortsatt å bare ta en dag av gangen og jobbe hardt.

- Noen dager senere spilte jeg 2.omgang for reservene mot Manchester United, men det visste jeg på forhånd og det satte ikke en demper på noe. Stevie sa til meg at jeg måtte sørge for å være den beste spilleren på banen og vise sjefen at jeg fortjener å komme tilbake. Dagen etter var jeg tilbake og trente med førstelaget.

- Det ligger heller ikke til min natur å bli høyt på strå. Kameratene og familien vil uansett ikke tillate det.