Ulike rapporter om Mascherano

Marca: Barcelona vil først styrke andre posisjoner. NOTW: Tilbudt lønnsøkning i LFC, men Barcelona står klar til å intensivere jakten på spilleren. Daily Mail: Konflikt med Benítez.

Liverpool skal ikke være villig til å selge Javier Mascherano for mindre enn 50 millioner euro. Ifølge Marca har Barcelona ingen intensjoner om å betale et slik beløp. En defensiv midtbanespiller sies å være nederst på Barcelonas prioriteringsliste. Katalanerne ønsker heller å hente en spiss, en midtstopper og en venstreback. Bare etter at disse posisjonene er forsterket vil de gå for Mascherano eller en annen defensiv midtbanespiller. Det er imidlertid lite trolig at 50 millioner euro fremdeles er tilgjenglig etter de kjøpene. Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristain skal ha en avtale med Mascherano om klubbene klarer å komme til enighet. Derfor er en overgang fortsatt mulig, men det avhenger av Barcelonas overgangsbudsjett.

Chris Bascombe i News of the World skriver at Barcelona-trener Pep Guardiola har gitt klubben klarsignal til å starte jakten på Javier Mascherano selv om Yaya Toure har signert en ny kontrakt. Den spanske storklubben tror ennå de kan hente Mascherano selv om Liverpool har tilbudt ham en ny ukelønn på £90000 i et forsøk på å beholde ham. Etter at Toure forlenget kontrakten så det ut som Barcelona ikke lenger var interessert i argentineren, men Guardiola ønsker å benytte Toure i en sentral defensiv rolle som ivorianeren spilte til tider forrige sesong. Hans anvendelighet gjør at Guardiola kan gjøre plass til enda en defensiv midtbanespiller, og Barcelona-treneren skal være en stor beundrer av Mascherano. Barcelona vet at det er lite trolig at Liverpool vil selge både Javier Mascherano og Xabi Alonso.

Daily Mail hevder at Javier Mascherano og Rafael Benítez kom på kant med hverandre mot slutten av forrige sesong etter at manageren utelot argentineren i noen viktige kamper (?). 25-åringen presser visstnok på for en overgang til La Liga, og han er smigret over interessen fra Barcelona. Benítez skal være sjokkert over at Argentinas landslagskaptein ønsker seg et klubbskifte. Rafa vurderer også om han skal la Xabi Alonso gå til Real Madrid for £35M. Benítez har sett på Mascherano som en av de fredede spillerne sammen med Pepe Reina, Steven Gerrard og Fernando Torres. Han reddet 25-åringen fra å råtne på West Hams reservelag, og håper at deres gode forhold fra tidligere vil kunne hjelpe spilleren til å bli værende. Benítez vurderer å selge Alonso til Real Madrid for £35M, men har ikke råd til å miste begge midtbanespillerne. Benítez har stor tiltro til Lucas, og brasilianeren kan få en mer fremtredende rolle neste sesong.  Manageren står klar til å lytte til bud på Ryan Babel og Andriy Voronin for å styrke andre posisjoner på banen. Benítez er interessert i David Silva og midtstopper Sylvain Distin.