Ung tsjekker på vei til Anfield

Banik Ostrava melder at Liverpool er i ferd med å signere deres midtbanespiller, tenåringen Jakub Sokolik. Sitater fra tre sentrale personer rundt overgangen.

Jakub Sokolik fyller 16 år kommende fredag. Spillerens agent hevder at hans klient er på vei til Merseyside for å holde samtaler med Liverpool, og han forventer at en overgang vil gå i orden med det aller første.

- Dette er en vanlig overgang basert på en overenskomst mellom de to klubbene, siteres agent Pavel Zika av CTK.

- Det hele bør være i boks i løpet av noen få dager, legger han til.

Sokolik har landskamper for Tsjekkia U16, og blir betraktet som en spennende spiller for fremtiden. Liverpool skal ha fulgt ham en stund, og Baniks generalmanager Werner Licka er ikke overrasket over interessen fra Anfield.

- Vi har i prinsippet kommet til enighet med Liverpool, men alle formaliteter er ikke i orden ennå. Jakub reiser nå til Liverpool for å diskutere sine personlige betingelser. Det er ingen tilfeldighet at Liverpool har valgt ham. Han har et stort potensial til å vokse videre som spiller der, siteres Licka.

- Jakub vet hva han vil, og han er en fornuftig kar. Personlig er jeg ingen stor tilhenger av spilleroverganger for så unge spillere til utenlandske ligaer, men på den annen side er Liverpools interesse en stor belønning for vårt arbeide, legger han til.

- Dersom Jakub spiller så mye som en førstelagskamp for Liverpool vil denne overgangen bli en av de største i Baniks historie, tilføyer klubbens formann, Tomas Trucha.

Noen av disse sitatene er også gjengitt på Banik Ostravas offisielle nettsider.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.