Usikker fremtid for Alonso

Xabi Alonso kan bli ofret for å balansere overgangsbudsjettet. Reina påpeker at Alonso har vært svært viktig for Liverpools fremgang i ligaen. Portsmouths Glen Johnson linket igjen.

Xabi Alonsos fremtid i Liverpool er usikker. Velinformete Paul Joyce i Daily Express tror at 27-åringen fort kan komme til å spille sin siste kamp for klubben mot Tottenham på søndag. Midtbanespilleren kan være sentral i Benítez' transferplaner til sommeren.

Alonso er en sterk kandidat til å bli kåret til "Årets spiller" i klubben av supporterne, og det ville blitt et upopulært valg å selge spanjolen. Real Madrids presidentkandidat Florentino Perez ønsker svært gjerne å hente spilleren dersom han vinner valget 17.juni. Perez har også tidligere forsøkt å hente Alonso. I 2004 var han også president i Real Madrid, og viste interesse før midtbanespilleren signerte for Liverpool.

Det har blitt rapportert at Real Madrid allerede hadde kommet til enighet med Liverpool om en overgangssum på £23M for Alonso. Journalisten Guillem Balague hevdet i går at det imidlertid ikke har vært kontakt mellom Real Madrid og Liverpool. En talsmann for Liverpool bekrefter nå også dette.
- Det har ikke vært noen kontakt, og Alonso er ikke til salgs.

Pepe Reina mener at nettopp Xabi Alonso er en av grunnene til at de røde har hatt en sterkt sesong i Premier League.
- Xabi Alonso er en spiller som alltid ser ut til å ha ballen i føttene. Han har vist gjentatte ganger at han kan spille ballen 5 eller 45 meter, og hver gang er det like bra og like presist.

- Dette har vært hans beste sesong hittil i Liverpool, og det er årsaken til at vi har klart å sette press på United så lenge i tittelkampen.
 
Benítez forsøkte å finansiere et kjøp av Aston Villas Gareth Barry i fjor sommer ved å selge Xabi Alonso, men begge avtalene kollapset. Benítez er igjen interessert i Barry, og engelsk presse tror at Liverpools manager fort kan ofre Alonso for å balansere overgangsbudsjettet.

I dag linkes Liverpool igjen til kjøp av Portsmouths høyreback Glen Johnson. Mulig overgangssum varierer fra £10M-£15M i pressen. Tabloidavisen Daily Mail hevder at Benítez allerede har kommet med et bud på £15M! Pompey skylder visstnok Liverpool rundt £7M etter salget av Crouch, og at det i så fall kan trekkes i fra et eventuelt kjøp. Johnson skrev under en ny fireårskontrakt med sydkystklubben i januar, men spilleren vil likevel se på muligheten for å flytte til Merseyside. Portsmouth har også finansille problemer, så de vil gjerne at interesserte klubber byr over hverandre. Tottenhams sies også å ha spilleren i kikkerten.

Carlos Tevez og David Silva er også andre mulige transfermål for Rafael Benítez. Xabi Alonso, Ryan Babel, Andrea Dossena og Andriy Voronin skal være mulige salgsobjekter.