Vanskelig oppgave for juniorlaget

Returoppgjøret i finalen av FA Youth Cup spilles på Anfield i kveld. Hugh McAuley påpeker at snuoperasjoner har skjedd før, og håper på et tidlig mål. Vurderer et par endringer på laget.

Juniorlaget møter Arsenal i returoppgjøret i finalen av FA Youth Cup på Anfield i kveld. Hugh McAuleys mannskap tapte 1-4 på Emirates Stadium i den første kampen. Giles Sunu, Jack Wilshere (straffe), Sanchez Watt og Jay-Emanuel Thomas scoret for hjemmelaget, mens Alexander Kacaniklic nettet for Liverpool.

Kampen spiles nøyaktig 20 år etter at Liverpool tapte ligamesterskapet til Arsenal på overtid. De røde kunne tape 0-1 for å bli mestere, men Michael Thomas dukket opp og scoret Arsenals vinnermål på overtid. Derfor hadde det vært fint om juniorlaget kunne få en slags revansje for det smertelig tapet til førstelaget i 1989. Steve Bould spilte for George Grahams mannskap den dagen, men er nå trener for Arsenals juniorlag. "The Gunners" skal også spille i omtrent like drakter som Arsenal gjorde i 1989. Ingen av Hugh McAuleys spillere var født den gangen, og juniortreneren vet at hans lag har en meget vanskelig oppgave foran seg i forsøket på å snu 1-4 til cuptriumf.

- Vi må håpe at vi får en god start, angripe og få ting til å skje. Vi skal forsøke å få et tidlig mål og gjøre vårt beste. Vi må være positive og ha troen på at vi kan få et resultat. Det er informasjonen vi skal gi spillerne, sier Hugh McAuley til Liverpool Daily Post.

- Vår fotballklubb har vist at vi kan komme tilbake hvis holdningen er den rette, oppofrelsen er den rette og vi kan få kontringer på riktig tidspunkt.

- Vi kan se tilbake på en rekke kamper gjennom tidene hvor lag har kommet tilbake Vi har sett det vel så ofte som en annen klubb. For førstelaget har vi Istanbul, og mot Chelsea for et par uker siden hadde de tatt igjen 1-3 til pause. Fotball er et merkelig spill. Alle 90 minuttene er ulike, og alle omstendighetene rundt er forskjellig.

- Jeg ser tilbake på semifinalen mot Birmingham da vi ledet 3-1 fra den første kampen. Jeg var overbevist om at det ikke ville bli en lett kamp på Anfield fordi det finnes ikke enkle kamper. Greit, vi fikk et tidlig mål i den kampen og punkterte kampen. Men det er en vanskelig situasjon.

McAuley vet at hans spillere må spille på sitt beste for å beseire et sterkt Arsenal-lag. "The Gunners" har allerede hentet hjem den nasjonale Premier Academy League-tittelen etter å ha vunnet mot Tottenham i finalen.
- Det er på Anfield. Det er en sjanse for oss å vise folk hva vi kan gjøre. Vi spilte ikke så bra som vi kan borte mot Arsenal, men vi møtte et godt Arsenal-lag. Honnør til Arsenal, de er et godt lag som kan spille ballen veldig bra.

- Den kvelden spilte vi ikke så bra som vi har gjort, spesielt ikke våre beste spillere som ikke viste sin rette form fra tidligere denne sesongen. Men jeg kan ikke klage på innstillingen og arbeidsinnsatsen til alle guttene.
- Hvis vi begynner bra, har vi individuelle spillere på laget som er kapable til å snu ting og score mål. Vi har hatt det slik hele sesongen, særlig i FA Youth Cup.
- Men vi må være smarte fordi vi vet at Arsenal har gode spillere. De kan kontre bra. Det ligger an til en interessant kamp.

Liverpool Daily Post nevner at Daniel Ayala har et lyskeproblem, mens Steven Irwin har skadet ankelen. Liverpool forventer likevel at begge blir friske til å starte. McAuley vurderer likevel et par endringer på laget.
- Det kan være at vi gjør én eller to forandringer avhengig av hvordan treningen går i ettermiddag. Det er typer som Nathan Eccleston som kan komme inn i vurderingen. Og det er én eller to muligheter til å forandre litt på midtbanen.

Det skal kåres en mester i kveld. Hvis det står likt i målprotokollen etter 90 minutter, spilles 2x15 minutter ekstraomganger før en eventuell straffesparkkonkurranse må skille lagene. Bortemålsregelen teller ikke i FA Youth Cup.

Avspark er klokken 20.45 norsk tid. Kampen sendes direkte på Setanta Sports 1, men kun i opptak på LFC TV fra klokken 23.00. Vi oppdaterer som vanlig hendelsesforløpet her på liverpool.no.