Verdensrekord for rød kvartett

Pepe Reina, Alvaro Arbeloa, Albert Riera og Fernando Torres startet da Spania satte rekord med 15 strake seire etter 2-0 mot Sør-Afrika. Nå blir det semifinale på onsdag.

Fire fra Liverpool og Barcelona var med fra avspark da Vicente del Bosque valgte å hvile færre spillere enn mange hadde trodd på forhånd i siste gruppespillkamp mot Sør-Afrika. Superparet Villa og Torres var for eksempel med på topp, foran Xavi og Fabregas. Pepe Reina fikk muligheten mellom stengene, mens Alvaro Arbeloa og Albert Riera utgjorde spanjolenes venstreside. Det var dermed bare Xabi Alonso, som hadde et gult kort fra suspensjon, som ikke var med fra kontingenten på Anfield.

I en kamp hvor europamesterne sjelden la inn det høyeste giret, stod det 0-0 til 51 minutter. Noen sekunder etter at David Villa hadde brent et straffespark som følge av en felling av Cesc Fabregas, gjorde Villa et lite kunststykke inne i feltet på et fremspill fra Albert Riera.

Riera hadde vært frisk til da med bl.a. et kjempeskudd fra 35 meter på frispark som svidde fingrene til keeper og en nydelig pasning til Villa som ikke ble tatt vare på. Fernando Torres fikk bare vist enkelte små glimt på topp og spissduoen ble byttet ut etter 61 minutter.

Pepe Reina hadde en rolig dag i målet, da et heltent Sør-Afrika kom i en del bra posisjoner men avsluttet sjeldent på mål. På venstrebacken gjorde Alvaro Arbeloa en nokså moderat kamp.

Innbytter Llorente fastsatte sluttresultatet etter 72 minutter, mens Riera ble byttet ut etter 81 minutter. Xabi Alonso ble værende på benken i treningsdress gjennom hele kampen.

Xavi ble kåret til banens beste av FIFA etter kampen.

Seieren gjorde at Spania vant gruppe 1 og møter toeren i gruppe 2 førstkommende onsdag. Motstander blir avgjort i morgen kveld. Sør-Afrika er også klar for semifinalen.

2-0 sørget også for seier nr.15 på rad, noe som er verdensrekord, samt at man utlignet 35 kamper på rad ubeseiret som Brasil hadde på midten av 90-tallet.