Viking-spiller på treningsopphold

Vikings Christian Landu Landu skal til Liverpool på et fem dager langt treningsopphold neste uke. Ingen intensjon om overgang til Liverpool.

Siddisen Christian Landu Landu debuterte i Tippeligaen for Viking mot FC Lyn Oslo for et år siden. Da ble han en av de yngste som har spilt i Tippeligaen, og den unge forsvarsspilleren reiser i neste uke på et ukelangt treningsopphold i Liverpool. Treningsoppholdet er ikke et prøvespill, men et treningsforhold for å se hvilket nivå han ligger på i forhold til andre på sin alder.

- Avtalen har kommet i stand fordi jeg har hatt en tett dialog med ledelsen i Liverpool. I dialog med Viking får han reise over for å se hvor han selv står i forhold til de beste 17-18-åringene i Liverpool. Det er heller en form for skolering, en studietur. Christian får en ekstra gulrot fordi han har vært lojal i Viking og stått på, sier agent Stig Lillejord til Stavanger Aftenblad.

Liverpool skal ha invitert Landu Landu allerede i sommer.

- Vi har gitt tillatelse til at han reiser og håper at det blir en spennende og inspirerende tur, sier sportsdirektør Egil Østenstad. Det virker heller ikke på han som at treningsoppholdet er noe mer enn et treningsopphold. Han håper at Landu Landu vil lære noe på Merseyside.

- Hvis Liverpool ønsker noe mer enn det, får de eventuelt ta kontakt med oss.  Det er selvfølgelig bra for oss hvis spilleren får en positivt opplevelse. Vi ønsker også å ha med en trener over, som kan passe på han og forhåpentligvis lære noe, avslutter sportsdirektøren.