Vil beholde Xabi

Rafael Benitez gjør det klart at han vil beholde Xabi Alonso. Baskeren har hatt en stor sesong med fem mål på 46 kamper og har tre år igjen av sin kontrakt med Liverpool.

Xabi forblir rød
Dersom Rafael Benitez får det som han vil, er Xabi Alonso Liverpool-spiller når sesongen sparkes i gang igjen i august. Alonso har scoret fem mål på 46 kamper denne sesongen og har kontrakt med Liverpool i ennå tre år.

- Xabi har hatt en av sine absolutt beste sesonger med Liverpool, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å beholde ham, sier Benitez.

Liverpool-manageren sier han har blinket seg ut flere spillere denne transfer-sommeren.

- Mye sies og skrives om våre transfer-mål. Dette er det litt spesielt å følge med på all den tid vi vet navnene på de vi vil ha. Så får vi se om prisen er den rette og spillerne vi er ute etter er tilgjengelige. Vi vil jobbe hardt for å få de vi vil ha.

På spørsmål om han har bestemt seg for hvilke lagdeler han vil styrke, er svaret noen lunde det samme.

- Det kommer også an på tilgjengeligheten og prisen. Vi har fått noe penger, men ikke mye, og vet ennå ikke hvordan vi vil bruke pengene, sier Benitez som er usikker på om klubben vil sette noen transferrekord i løpet av sommeren.

- Vi har en bra spillerstall, men vil nok trenge noen nye spillere inn. Jeg har noen ideer, men ingen spillere er klare.

I intervjuet sier Rafael at han er glad for å ha gjort en god sesong, men litt misfornøyd også, fordi laget kunne gjort det enda bedre. Når det gjelder sesongavslutningen mot Tottenham på søndag, sier Rafa at det er viktig å vinne siste kamp.

Hviler ikke på lauvbærene
Rafael Benitez sin assistenttrener, Sammy Lee, sier at Liverpool FC ikke akter å hvile på lauvbærene foran den nye sesongen.

- Vi gjorde det mye bedre denne sesongen enn den forrige, men akter ikke å hvile på lauvbærene. Det handler om å vinne noe som fotballklubb. Alle er klare over at vi ikke vant noe denne sesongen, men vi har utviklet oss de siste tolv månedene, og jeg kan love at det kommer mer, sier Sammy Lee.

Assistenttreneren sier at LFC alltid går på banen for å vinne og at det er målet også når Tottenham kommer til Anfield søndag ettermiddag.

- Vinner vi den, får vi 86 poeng, som er vår høyeste poengsum i Premier Leagues historie. Men vi vet at det kan bli vanskelig å vinne, alle kamper er vanskelige, sier Rafael Benitez` nummer to.

Lee nevnte også avskjeden med Sami Hyypiä.

- Sami er en fantastisk person og en fantastisk profesjonell fotballspiller. Vi beklager at han forlater oss. Det vil bli en emosjonell kamp for ham, sier Sammy Lee, som tror finnen kan bli en fantastisk trener når han en gang legger sine sko på hylla.

- Det er vanskelig å si hvordan kampen blir, men vi har satt oss mål, som at Pepe Reina holder buret rent enda en gang og at Steven Gerrard kan score flere mål. Kampen vil også bli en avskjed med Sami Hyypiä, sier Rafa som lover at Sami skal få sin etterlengtede testimonal med klubben.

- Dersom han er interessert i å komme tilbake etter to år i Bayer Leverkusen er han hjertelig velkommen til å ta sin testimonial, sier Benitez.